Vodeni sportovi

Osim Sinkovića, nitko nije izravno prošao u polufinale, prilika se traži kroz repasaž

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 25.05.2023.
Osim Sinkovića, nitko nije izravno prošao u polufinale, prilika se traži kroz repasaž
Foto: Damir Senčar/HINA

Braća Sinković izborila su plasman u polufinale Europskog prvenstva, ali ostatak društva nije bio tako uspješan i priliku će tražiti kroz repasaž...

Braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara zauzeli su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:45.90, no izravni prolazak u polufinale izborile su dvije prvoplasirane posade, prvo mjesto osvojili su Rumunji Marius Cozmiuc i Sergiu Bejan sa 6:36.93, a drugo Srbi Martin Mačković i Miloš Vasić sa 6:40.85.

Novu priliku za prolazak u polufinale Lončarići će imati u petak od 10.40 sati.

Damir Martin nije imao sreće sa ždrijebom pa je u kvalifikacijama za suparnika imao aktualnog svjetskog prvaka Nijemca Olivera Zeidlera, a samo je jedan veslač iz svake skupine izborio izravni plasman u polufinale. To je bio Zeidler koji je na cilj stigao u vremenu od 7:00.53 sekundi, dok je Martin, koji je čitavu utrku držao drugo mjesto, zaostao 4.45 sekundi.

Martin će tako morati plasman u polufinale potražiti u repesažu u petak od 11.15 sati.

Dora Dragičević je u svojoj skupini lakih samica završila na posljednjem mjestu s vremenom 8:24.95, zaostavši više od 42 sekunde za pobjednicom Rumunjkom Ionelom Cozmiuc, jedinom koja se izravno plasirala u A finale, pa će u petak od 9.50 sati pokušati u repesažu zajedno s još devet veslačica izboriti jedno od četiri preostala slobodna mjesta u finalu.

Posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo je i hrvatski četverac na pariće u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Šuk, oni su završili peti s vremenom 6:04.42, 21.94 sekundi iza Nizozemaca, koji su jedini izborili izravni plasman u finale A. Naš će četverac drugu priliku za prolazak u A finale imati u petak od 9.35 sati kada će s još šest posada konkurirati za preostala četiri mjesta.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!