Rukomet

PPD Zagreb i Trogir izborili mjesto u finalu Hrvatskog kupa za rukometaše

Mihaela Bradovski • petak, 26.05.2023.
PPD Zagreb i Trogir izborili mjesto u finalu Hrvatskog kupa za rukometaše

Nakon što su rukometašice dan ranije odradile svoje polufinalne susrete, danas su u akciji bili rukometaši. PPD Zagreb izborio je prolaz u finale pobjedom protiv Sesveta, a prvo finale izborio je Trogir koji je bio bolji od Bjelovara...

Festival rukometa nastavljen je polufinalom Kupa za rukometaše, a očekivani finalist je PPD Zagreb dok je Trogir po prvi put u svojoj povijesti došao u borbu za trofej. PPD je bio očekivano prejak za Sesvećane koji nakon izbacivanja Nexea nisu imali snage za novu senzaciju. S druge strane Trogir je slavio protiv Bjelovara.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trogirani su prvi dohvatili finale slaveći protiv Bjelovara s 27:26. Bio je to ravnopravan dvoboj u kojem su Trogirani ipak uspjeli zadržati prednost u završnici susreta ili, točnije rečeno, Bjelovaru je ponestalo vremena za potpuni povratak u utakmicu.

Još na 1:1 bio je posljednji egal da bi nakon toga Trogir stvorio prednost, pobjegao na pet pa na šest golova razlike dok je na odmoru imao vodstvo 12:7.

U drugom dijelu držao je prednost, a kada je dvije minute prije kraja Trivković pogodio za 27:23, činilo se da je priči kraj. No Bjelovar nije odustajao, postigao je tri brza gola, ali nije bilo vremena i za četvrti te je Trogir prošao u finale.

Predvodili su ga Luka Baković s 14 golova, Roko Trivković zabio je šest golova, a Goti Maričić pet. Kod Bjelovara osam golova postigao je Mateo Lukačec.

PPD Zagreb nije imao problema protiv Sesveta iako je Silvio Ivandija stvorio sjajnu mladu momčad koja je sposobna svakog iznenaditi.

Zagrebaši su bili vrlo oprezni, nisu dopustili iznenađenje i u konačnici su bez previše stresova slavili. Odlično su u napadu širili igru, Čupić i Dibirov predstavljali su veliki problem za Sesvećane te je PPD prošao u finale.

Sesvećani su se dobro držali do nekih 20-ak minuta prije kraja kada se PPD Zagreb odvaja i do kraja susreta ima sve pod kontrolom. Završilo je 30:24 u znatno izvjesnijem polufinalu nego što je bilo ono prvo.

Najbolji kod PPD Zagreba bili su Čupić s 11 golova i Dibirov sa šest. Kod Sesveta šest golova postigao je Patrik Hršak.

Kup Hrvatske, polufinale:
Bjelovar - Trogir 26:27
PPD Zagreb - Sesvete 30:24

FOTO: HRS/Nebojša Tejić/Kolektiff

Hrvatski kup

polufinale

Bjelovar26:27Trogir
RK Zagreb30:24Sesvete

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!