Zimski sportovi

Dallas Starsi izborili šestu utakmicu protiv Vegas Golden Knightsa

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2023.
Dallas Starsi izborili šestu utakmicu protiv Vegas Golden Knightsa

Do druge uzastopne pobjede stigli su Dallas Starsi koji su u finalu Zapadne konferencije smanjili zaostatak za Vegas Golden Knightsima na 3-2. Noćas su u gostima slavili rezultatom 4:2...

Dallas Stars izbjegli su eliminaciju drugu utakmicu zaredom nakon što su sinoć u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije NHL-a u Las Vegasu s 4:2 pobijedili Vegas Golden Knightse.

Vegas je poveo 1:0 na 13:36 u prvoj trećini pogotkom Ivana Barbaševa. Nakon toga, Dallasu je trebalo samo 1:48 do izjednačenja, a strijelac je bio Luke Glendening. Golden Knightsi su vratili vodstvo od 2:1 početkom druge trećine kada je zabio Chandler Stephenson, da bi Starsi opet poravnali golom Jasona Robertsona.

Na ulasku u zadnju trećinu bilo je 2:2, a onda je nakon Ty Dellandrea zabio dva gola u razmaku od 87 sekundi za Dallas. Tako su Starsi postali peta momčad u povijesti NHL-a koja je ostala u igri i u šestoj utakmici Konferencijskog finala nakon što je gubila 0-3 na početku serije.

Jake Oettinger zaustavio je 27 od 29 šuteva prema vratima Dallasa, a Adin Hill završio je s 30 obrana za Vegas. Šesta utakmica se igra u ponedjeljak u Dallasu.

NHL, konferencijsko finale:
Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:4 (3-2 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!