Tenis

Ćorić se plasirao u drugi krug Roland-Garrosa, čeka ga tenisač koji je izbacio dvostrukog finalista

Krešimir Milić • ponedjeljak, 29.05.2023.
Ćorić se plasirao u drugi krug Roland-Garrosa, čeka ga tenisač koji je izbacio dvostrukog finalista
Foto: EPA

Mučio je Argentinac Coria trenutno najbolje rangiranog hrvatskog tenisača u prva dva seta, a onda je Ćorić u posljednja dva bez većih problema slavio. S 3:1 u setovima plasirao se u drugi krug…

Malo muke na početku bilo je za 15 nositelja Roland-Garrosa i 16. tenisača svijeta Bornu Ćorića u prvom kolu, a zadao mu je argentinski tenisač Federico Coria, inače 96. na svijetu.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, to je bilo jedino što je uspio Argentinac protiv najbolje rangiranog hrvatskog tenisača koji je slavio 3:1 u setovima sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:3. Ćorić je slavio u četiri sata i 12 minuta igre protiv Argentinskog tenisača, a meč nije najbolje otvorio.

Vodio je Coria 3:1 u prvom setu, ali Ćorić je uzvratio nizom od tri gema. Pogriješio je Ćorić i kod rezultata 5:5 te drugi put u setu izgubio servis, ali Argentinac je propustio uzeti set loptu kod servisa. U tie-breaku je Ćori slavio nadmoćno s osvojenih šest od prvih sedam poena i iskoristio je treću set loptu.

Vodio je Coria i u drugom setu kad je došao do breaka za 4:2, Ćorić se uspio vratiti, ali ne i dobiti ovaj set. Propustio je Ćorić set loptu, a na kraju je Argentinac bio bolji u tie-breaku. Rasplet se dogodio sredinom trećeg seta kod 3:3 rezultata kad je Ćorić slomio Argentinca sa spašene tri break lopte i onda mu uzeo u sljedećem gemu servis te na kraju poveo 2:1 u setovima.

Sa 6:3 je slavio i u trećem setu te osigurao nastup u drugom kolu Roland-Garrosa gdje je po sedmi put u karijeri prošao prvu prepreku na pariškoj zemlji. U sljedećem kolu ga čeka još jedan Argentinac, a riječ je o 64. na ATP ljestvici Pedru Cachinu koji je sa 6:3, 6:2, 6:7, 4:6, 6:2 pobijedio dvostrukog finalista u Roland Garrosu, Austrijanca Dominica Thiema, 92. tenisača svijeta u meču koji je trajao tri sata i 49 minuta.

Bit će to prvi međusobni dvoboj Ćorića i tenisača koji je u svom prošlogodišnjem debiju u Roland Garrosu došao do 2. kola.

Roland-Garros 1. kolo

Borna Ćorić - Federico Coria 7:6, 6:7, 6:3, 6:3

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!