Nogomet

Mourinho: 'Povijest ne igra utakmicu, ali čini Sevillu favoritom, ima iskustvo koje mi nemamo'

Branimir Korać • utorak, 30.05.2023.
Mourinho: 'Povijest ne igra utakmicu, ali čini Sevillu favoritom, ima iskustvo koje mi nemamo'
Foto: EPA

U srijedu s početkom u 21 sat u Budimpešti je na rasporedu finalni dvoboj Europske lige. Roma će igrati protiv Seville s kojom će Ivan Rakitić tražiti novi trofej...

Veliko finale Europske lige donosi dvoboj između prošlogodišnjeg osvajača Konferencijske lige i Seville koja je najuspjepnija u povijesti ovog natjecanja.

Igraj na Sevilla - Roma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Za Sevillu je igranje u finalu Europske lige praktički normalno, a za nas je to nešto posebno. Za Sevilline navijače je odlazak na finale Europske lige kao da idu na gostovanje u španjolskom prvenstvu, a za naše navijače to je povijesni događaj. Želimo ispisati povijest. Povijest ne igra utakmicu, ali čini Sevillu favoritom. Imaju iskustvo koje mi nemamo, ali zaslužili smo biti ovdje i to smatramo već dugo vremena", kaže Jose Mourinho.

Mourinho nikada nije izgubio europsko finale, ali upozorava kako je Sevilla nadmoćna u tom segmentu njegovoj momčadi.

"Ja imam dosta iskustva, ali računa se i iskustvo igrača, a Sevillini igrači ga imaju u velikoj mjeri. Naša momčad je na okupu dvije godine i moji igrači imaju ogromnu želju napraviti nešto veliko u ovom susretu."

Na klupi Seville je Jose Luis Mendilibar koji jako cijeni portugalskog stručnjaka.

"Rekao sam Mourinhu da sam oduševljen što ću igrati baš protiv njega u europskom finalu. On ih ima puno, a meni je ovo prvo. Nadam se da ću ih imao kao i on jednog dana kada završim karijeru."

Mendilibar tvrdi kako ne osjeća nikakav pritisak, bez obzira na važnost utakmice.

"Miran sam, možda mi ne vjerujete, ali osjećam se kao da je ovo samo još jedna utakmica, pripremam se na dvoboj protiv jakog rivala bez dodatnog pritiska. Znam da su očekivanja velika, igrači jedva čekaju susret i spremni smo za ovaj izazov."

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!