Nogomet

Cagliari u dramatičnom dvoboju došao do pobjede u prvom susretu protiv Parme

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 30.05.2023.
Cagliari u dramatičnom dvoboju došao do pobjede u prvom susretu protiv Parme
Foto: EPA

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za ulazak u talijansku nogometnu Serie A Cagliari je velikim preokretom na svom stadionu svladao Parmu s 3:2 (0:2).

Nakon prvih 45 minuta gosti iz Parme su vodili s 2:0 golovima Benedyczaka (10) i Sohma (26), sredinom nastavka Luvumbo (68) je smanjio zaostatak Cagliarija, da bi u završnici sastav sa Sardinije kreirao potpuni preokret. Prvo je Lapadula (85-11m) izjednačio iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca da bi Luvumbo (89) sjajnim golom osigurao prednost svojoj momčadi pred uzvrat.

Igraj na utakmice kvalifikacija za Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marko Rog odigrao je prvo poluvrijeme za Cagliari, a Stanko Jurić drugo poluvrijeme za Parmu.

Uzvratna utakmica ovih klbuova na programu je u subotu, a ukupni će pobjednik u finalu doigravanja igrati protiv boljeg iz dvoboja Barija i Sudtirola u kojemu je u prvoj utakmici Sudtirol bio uspješniji na svom terenu s 1:0.

Ranije su izravni ulazak u Serie A osigurali Frosinone i Genoa. Prvoligaški status dosada su izgubili Sampdoria i Cremonese, dok će treći putnik u Serie B biti poznat nakon posljednjeg kola koje se igra u nedjelju, a kandidati su Spezia i Verona.

FOTO: EPA/MASSIMO PICA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!