Košarka

Virtus u gostima kod Tortone traži prolaz u finale i borbu za titulu s Armanijem

Branimir Korać • petak, 02.06.2023.
Virtus u gostima kod Tortone traži prolaz u finale i borbu za titulu s Armanijem
Foto: Davor Sajko

U polufinalu talijanskog košarkaškog prvenstva Virtus iz Bologne igra protiv Tortone. Scariolova momčad vodi 2-0 seriji i traži završetak posla...

Talijani su dogurali do polufinala doigravanja tamošnjeg košarkaškog prvenstva gdje već znamo prvog sudionika finala i čeka se na njegovog protivnika. Zasad se situacija razvija upravo onako kako se i očekivalo, momčadi s najvećim budžetom vjerojatno idu u borbu za titulu.

Igraj na Tortona - Virtus na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi sudionik finala bit će Armani Milano koji je u prvom polufinalu s 3-0 u seriji eliminirao Dinamo Sassari, a na najboljem putu da mu se u finalu pridruži je bolonjski Virtus. Virtus je u polufinalu već na 2-0 u seriji protiv Tortone.

Prva dva susreta u Bologni bila su neravnopravna, Virtus je potpuno dominirao i upisao dvije vrlo uvjerljive pobjede i tražit će odmah i treću kako bi dobio dovoljnu količinu odmora uoči početka finalne serije.

Posebno iz razloga što je Armani jučer dovršio posao i dok Virtus traži put prema finalu, on se priprema za završnu seriju. Jasno, ovisno o trajanju ove serije između Tortone i Virtusa, može se dogoditi da taj odmor bude i dvosjekli mač jer ukoliko se ova serija oduži, s previše odmora nerijetko se događalo da momčad ispadne iz ritma utakmica i loše otvori novu seriju.

Što se Tortone tiče, ona će svakako pokušati doći do iznenađenja i uzeti barem jednu pobjedu. U prva dva susreta ove serije poražena je 84:61 i 108:78, ali zato je od tri ligaške utakmice,. jednu uspjela dobiti.

Dogodilo se to na početku godine, 7. siječnja kada je na svom parketu odnijela pobjedu 89:81 na krilima JP Macure koji je svakako pro ime ove momčadi.

Što su rekli

Marco Ramondino, trener Tortone: "U drugoj utakmici smo bili bolji nego u prvoj, ali i dalje to nije dovoljno za ovu razinu. Bilo je očito kako lako ovako velika momčad kažnjava svaku i najmanju pogrešku. Toga moramo biti svjesni i smanjiti pogreške na najmanju mjeru ako želimo produžiti seriju."

Sergio Scariolo, trener Virtusa: "Ovo je doigravanje i ovdje je sasvim nebitno jeste li upisali pobjedu s jednim ili s 30 poena razlike. Sada nas čeka gostovanje gdje će biti sigurno teže i ne smijemo niti pomišljati što se može dogoditi u finalu. Još nismo tamo, moramo gledati samo na sljedeću utakmicu ako želimo dovršiti posao i biti ozbiljni."

Mjesto, vrijeme

Casale Monferrato, PalaFerraris, 21:00

Nedostaju

Tortona: -

Virtus Bologna: -

Prošli međusobni dvoboj

Druga utakmica finalne serije okončana je visokom pobjedom Virtusa 108:78. Potpuna dominacija, razlika u kvaliteti i visoka pobjeda. Virtus je slavio predvođen s 20 poena Jordana Mickeyja dok je Mike Daum ubacio 17 poena kod Tortone.

Prognoza

Virtus je u svakom slučaju bolja i kvalitetnija momčad te će napraviti sve da već sada završi posao i izbori prolaz u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!