Vodeni sportovi

Matija Marinić vratio se utrkama vrlo dobrim osmim mjestom u Augsburgu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 03.06.2023.
Matija Marinić vratio se utrkama vrlo dobrim osmim mjestom u Augsburgu

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama, Matija Marinić, vratio se utrkama nakon oporavka od ozljede osvajanjem osmog mjesta na jakom natjecanju u Augsburgu...

Kanuist Matija Marinić u završnici utrke Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama (ICF-a) u Augsburgu završio je na osmom mjestu.

Riječ je o prvoj utrci na kojoj je najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama nastupio ove godine. On i njegov trener Stjepan Perestegi na tu su utrku stigli s mnogo neizvjesnosti. Naime, Marinić je zimus bio na operaciji koljena nakon čega pet mjeseci nije smio trenirati u vlastitom čamcu – kanuu, nego isključivo u kajaku.

"Iako nisam osvojio odličje, sretan sam zbog rezultata kojim sam se vratio na natjecanja. Iza mene je duga natjecateljska pauza zbog liječenja i oporavka. Užitak je bio ponovno ući u kanu i moći se osloniti na operirano koljeno. U poluzavršnici utrke sam zauzeo četvrto mjesto, a u završnici sam zbog kaznenih bodova završio na osmom. Sve to daje mi nadu da bih ove sezone mogao nizati dobre rezultate te osvojiti olimpijsku normu", kazao je Marinić.

I Perestegi je zadovoljan Marinićevim otvaranjem natjecateljske sezone i pun optimizma za nadolazeće razdoblje.

Najbolji u utrci u Augsburgu bio je Nijemac Sideris Tasiadis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Vodeni sportoviOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!