Košarka

Spoelstra: 'To može reći samo neistrenirano oko, Jokić je dvije godine proglašavan za najboljeg igrača'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2023.
Spoelstra: 'To može reći samo neistrenirano oko, Jokić je dvije godine proglašavan za najboljeg igrača'
Foto: EPA

Trener Miami Heata osvrnuo se na moguću taktiku u drugoj utakimci u kojoj je Nikola Jokić više gledao na koš, a manje dijelio asistencije. Na svoj promašaj za produžetak osvrnuo se Jamal Murray...

Denver Nuggetsi poraženi su u drugoj finalnoj utakmici od Miami Heata sa 111:108, a šansu odvesti momčad u produžetak imao je Jamal Murray. Međutim, njegova trica završila je na obruču.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da ste imali priliku vidjeti kako pogađam te šuteve. Imao sam dobar pogled, samo što lopta nije ušla. Nismo bili disciplinirani, kao što smo trebali biti", rekao je Murray nakon utakmice.

Trener Miamija Erik Spoelstra u kadar momčadi je vratio Kevina Lovea koji je propustio zadnje dvije utakmice protiv Boston Celticsa.

"Imao sam namjeru ubaciti ga u prvoj utakmici, ali stvari su otišle drugim tijekom. Ništa se nije činilo ispravnim, pa ni moje odluke. Naravno, donosi tu razinu igrača koji je osvojio naslov, može donijeti jako puno samopouzdanja momčadi."

Nikola Jokić ubacio je 41 poen, ali dodao tek četiri asistencije. Na pitanje novinarke ESPN-a, je li to što su pretvorili srpskog igrača u "samo strijelca", bio ključ njihove pobjede.

"To je smiješno, to može reći samo neistrenirano oko. On je sjajan igrač dva je puta proglašavan najboljim igračem. Ne možemo tek tako reći: "Ostavit ćemo ga da ubacuje poene." Oni tako ne igraju", dodao je Spoelstra.

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!