Zimski sportovi

Panthersi su već napravili puno, ali ne žele stati samo na velikom finalu

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.06.2023.
Panthersi su već napravili puno, ali ne žele stati samo na velikom finalu

Večeras je na rasporedu druga utakmica finala NHL doigravanja između Vegas Golden Knightsa i Florida Panthersa. Golden Knightsi vode 1-0 u seriji....

Doigravanje u NHL-u došlo je do finala, Vegas Golden Knightsi igraju u finalu protiv Florida Panthersa. Knightsi su u finalnu seriju ušli kao favoriti, općenito posao u doigravanju odradili su prema očekivanjima i dogurali su do borbe za titulu.

Igraj na Vegas Golden Knights - Florida Panthers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane Panthersi su veliko iznenađenje, kroz ušicu igle provukli su se u doigravanje i tamo napravili totalni nered. Nekako se priča može usporediti s onom Miami Heata i Denver Nuggetsa, gdje su Nuggetsi pokazali kvalitetu i potvrdili dobre igre iz regularnog dijela odlaskom do kraja dok je Miami redom rušio favorite za prolaz u finale.

Panthersi su u Istočnoj konferenciji skupio 92 boda što im ne bi bilo dovoljno za doigravanje da su s tim bodovnim učinkom bili na Zapadu, no to ih nije spriječilo da u doigravanju odigraju suprotno svim najavama i ostvare kvalitetan rezultat.

Taj put krenuo je u prvoj rundi doigravanja gdje je Florida išla na uvjerljivo najbolju momčad regularnog dijela sezone Boston Bruinse, svi su očekivali lagan prolaz Bostona, ali Panthersi su šokirali velikog favorita i prošli s 4-3 u seriji.

Napunila je ta pobjeda Pantherse ogromnom dozom samopouzdanja i nakon toga sve je bilo drugačije. Toronto Maple Leafsi su svladani s 4-1 u seriji, Carolina Hurricanesi pometeni su s 4-0 i Florida je neočekivano došla do finala.

S druge strane Golden Knightsi su bili najbolja momčad Zapadne konferencije i njihov dugačak ostanak na životu nikoga nije iznenadio. Sve tri serije riješili su bez nepotrebne drame i odlaska u majstoricu, svladali su Winnipeg Jetse s 4-1, Edmonton Oilerse s 4-2 te Dallas Starse također s 4-2. U finalnoj seriji krenuli su dobro i poveli 1-0.

Što su rekli

Bruce Cassidy, trener Golden Knightsa: "Nismo bili u pravom izdanju u prvoj utakmici, ali to je normalno za početak serije. Kako serija bude odmicala, tako će rasti i radna temperatura i bit ćemo sve bolji. Bilo je dovoljno za pobjedu, pronašli smo put do nje iako to nije bilo naše najbolje izdanje i to smo već nekoliko puta ove sezone uspjeli. U drugoj utakmici morat ćemo biti bolji."

Paul Maurice, trener Panthersa: "Naporno smo radili i borili se, dečki na ledu, osmorica trenera koji rade sa mnom. Uživamo u ovom što radimo i ne želimo se osjećati loše i biti tužni. Znamo da smo ostali bez pobjede u prvom susretu, ali to je tek početak, probat ćemo biti bolji u drugom dvoboju."

Mjesto, vrijeme

Las Vegas, T-Mobile Arena, 2:00

Nedostaju

Vegas Golden Knights: Robin Lehner, Nolan Patrick, Laurent Brossoit, Logan Thompson (ozljede)

Florida Panthers: Patric Hornqvist, Spencer Knight, Eetu Luostarinen (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom dvoboju u seriji Golden Knightsi bili su bolji s 5:2. Nije bilo baš tako jednostavno kao što rezultat sugeriram uoči zadnje dionice na semaforu je stajalo 2:2, a onda su Whitecloud, Stone i Smith osigurali pobjedu Golden Knightsima.

Prognoza

Vegas je favorit u ovoj seriji i to ostaje i dalje. Panthersi su već napravili fantastičan posao što su kao otpisani došli ovako daleko, ali upitno je mogu li skinuti Vegas u gostima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!