Ostali sportovi

Hrvatske ragbijašice u Beogradu nastupaju na Europskom prvenstvu u ragbiju 7

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.06.2023.
Hrvatske ragbijašice u Beogradu nastupaju na Europskom prvenstvu u ragbiju 7

Pred hrvatskim ragbijašicama je nastup u Conference 1 diviziji Europskog prvenstva u ragbiju 7 te se žele plasirati u rang više...

Nakon priprema u Crnoj Gori, Splitu i Sinju, hrvatske ragbijašice spremne odlaze na Europsko prvenstvo ragbija 7 u Beograd. Naše su djevojke u Conference 1 diviziji i cilj je plasirati se u Trophy diviziju.

"Mlada smo ekipa s tek nekoliko iskusnijih igračica, ali sa zajedništvom i zalaganjem kao da smo oduvijek zajedno", rekla je izbornica Petra Drušković.

Hrvatice su u skupini s Estonijom i Slovačkom, a na EP-u nastupa devet reprezentacija i dvije najbolje plasirat će se u viši rang.

"Poznajemo obje te reprezentacije, kvalitetnije smo i nadamo se prvom mjestu u skupini kako bi nam bilo lakše u nastavku natjecanja. Najveći kandidati za prva tri mjesta smo Švicarska, Malta i mi. Švicarska je dosta jaka i uvijek smo podjednake, a za Maltu nikad ne znate koga će dovesti iz Engleske."

U Beograd putuju: Dubravka Kovač, Ela Avramović, Nika Dedić, Lara Josipović, Nikolina Diko, Laura Vranjic (Nada), Patricija Prebeg, Petra Kušen, Lucija Zorić (Zagreb), Ivona Krpečanec, Stella Mišić (Mladost), Sara Buratović (Irska) i Josipa Grgić (Austrija). Nova je kapetanica Ela Avramović.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!