Košarka

Ni izvrsno šutersko izdanje nije pomoglo Fenerbahčeu, Efes na korak do finala prvenstva

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Ni izvrsno šutersko izdanje nije pomoglo Fenerbahčeu, Efes na korak do finala prvenstva
Foto: EPA

Iza nas je treća utakmica polufinalne serije za prvaka Turske između Anadolu Efesa i Fenerbahčea. Do druge pobjede večeras je stigla domaća momčad...

Više od dva sata trajala je polufinalna utakmica između Anadolu Efesa i Fenerbahčea, a na koncu je do druge pobjede stigla domaća momčad koja je slavila sa 97:91.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon pobjede sa zvukom sirene u prošlom dvoboju, Efes je i danas izvukao pobjedu u završnici, unatoč sjajnom šutu iz igre gostujuće momčadi koja je imala i 11 koševa prednosti tijekom susreta.

Na koncu je Efes upisao drugu pobjedu u seriji i tako stigao na korak do plasmana u finale te doći do ukupno 16. naslova prvaka države.

Poslije nešto više od 17 minuta igre Fenerbahče je šutirao sjajnih 10/14 za tricu, a nešto kasnije i 15/20. Međutim, kada je stao šut, stao je i povoljan rezultat. Međutim, i kada se sve zbroji i oduzme, gosti su imali šut 17/33 za dva i 16/29 za tricu, no nije bilo dovoljno.

Efes je do pobjede predvodio Vasilije Micić s 25 poena, dok je Elijah Bryant dodao 21 koš i sedam skokova. Scott Wilbekin s 23 poena i Nigel Hayes s 21 košem bili su najbolji kod poražene momčadi.

Dodajmo i to da Ante Toni Žižić nije bio u kadru domaće momčadi zbog manjih zdravstvenih problema.

Super ligi, polufinale:
Anadolu Efes - Fenerbahče 97:91 (2-1 u seriji)

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!