Tenis

Dodig i Krajicek za titulu pobjednika Roland-Garrosa igrat će protiv Belgijaca

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.06.2023.
Dodig i Krajicek za titulu pobjednika Roland-Garrosa igrat će protiv Belgijaca
Foto: Pixsell

Belgijska kombinacija Sander Gille i Joran Vliegen igrat će protiv Ivana Dodiga i Austina Krajiceka za titulu pobjednika Roland-Garrosa u konkurenciji muških parova...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek za suparnike u finalu muških parova ovogodišnjeg Roland-Garrosa imat će Belgijce Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatsko-američki dvojac, koji su četvrti nositelji turnira, u polufinalnom dvoboju je slavio nad Španjolcem Marcelom Granollersom i Argentincem Horaciom Zeballosom sa 6:3, 7:6(3) te tako stigli do finala na pariškom "grand slam" turniru drugu godinu zaredom.

Dodigu će to biti treće finale na Roland Garrosu - 2015. je osvojio naslov s Marcelom Melom, a 2022. izgubio u finalu. Godine 2021. je slavio i na Australian Openu u paru sa Slovakom Filipom Polašekom.

Gille i Vliegen, koji su u prvom kolu izbacili olimpijske pobjednike Nikolu Mektića i Matu Pavića, do svog su prvog finala u karijerama stigli 6:4, 7:5 pobjedom protiv Nizozemca Matwea Middelkoopa i Nijemca Andreasa Miesa u polufinalu.

Finale muških parova na programu je u subotu.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!