Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice otputovale u Brazil: 'Želimo bez straha uživati u utakmicama'

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Hrvatske odbojkašice otputovale u Brazil: 'Želimo bez straha uživati u utakmicama'

Od 13. do 18. lipnja na rasporedu su četiri jake utakmice protiv iznimno moćnih suparnica, ništa manje slabijih nego na prvom turniru u Japanu gdje su naše nažalost polučile četiri poraza. Na drugom turniru u Brazilu Hrvatice najprije igrajuprotiv reprezentacije SAD, igraju s Južnom Korejom, te sa Srbijom i Tajlandom...

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske otputovala je na drugi turnir u sklopu VNL Lige nacija, na kojem naša izabrana vrsta igra u Braziliji. Od 13. do 18. lipnja na rasporedu su četiri jake utakmice protiv iznimno moćnih suparnica, ništa manje slabijih nego na prvom turniru u Japanu gdje su naše nažalost polučile četiri poraza.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada se uzme u obzir da su igrale protiv Brazila, koji je prvorangirana reprezentacija na svjetskoj FIVB ljestvici, Japana koji je sedmi, dvanaeste Njemačke i šesnaeste Bugarske, onda je zapravo jasno koliko je već sam ulazak u VNL, među 16 odabranih, ogroman uspjeh za naše djevojke koje trenutno zauzimaju 30. mjesto svjetske rang ljestvice.

Na drugom turniru u Brazilu Hrvatice najprije igraju 13. lipnja protiv reprezentacije SAD koja je druga na rang ljestvici, potom 16. 6. igraju s Korejom koja je 26., 18. lipnja s petoplasiranom Srbijom, a isti dan, zbog vremenske razlike i s 15. Tajlandom.

Hrvatskoj se reprezentaciji na treninzima u Zagrebu, nakon njihovog povratka iz Japana, pridružila i Lucija Mlinar (uz Barbaru Đapić), pa je naša selekcija time i te kako dobila na kvaliteti.

"Polako se vraćam treninzima nakon što sam zbog zdravstvenih problema neko vrijeme bila izvan terena. Daleko sam još od one svoje prave forme koja bi me zadovoljila, ali ide polako i na dobrom sam putu. Fizički sam spremna, no još mi nedostaje rad s loptom. Ali, polako, ide kako treba i vjerujem da ću nakon prvih utakmica biti sve bolja. Želim pomoći reprezentaciji u Ligi nacija, ali i one i ja znamo da to još nije onaj pravi nivo ", rekla je Lucija prije odlaska.

Skromna Lucija pogledala je sve utakmice naše reprezentacije s turnira u Japanu.

"Gledala sam i ne mogu biti nezadovoljna, unatoč porazima. Mlada smo ekipa i treba vremena da stvari sjednu na svoje mjesto. Zapravo su bile vrlo dobre partije tijekom meča, no u završnicama bi redovito gubile, posebice zbog velikog broja pogrešaka, što je rezultat neiskustva ", rekla je uoči puta Lucija Mlinar, naša 28-godišnja 180 cm visoka iskusna primačica-pucačica koja igra u Turskoj u ekipi Erdemit Bld. Altinoluk te zaključila:

"U VNL-u su jake suparnice, suparnice koje motiviraju i protiv kojih se želimo pokazati u najboljem svjetlu. Želimo se nadigravati, vidjeti gdje smo mi u odnosu na te svjetske mega-ekipe. Želimo bez straha uživati u utakmicama, pa gdje nas to odvede."

Foto: Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!