Vodeni sportovi

Mladi hrvatski vaterpolisti poraženi od Španjolske, borit će se za sedmo mjesto

Krešimir Milić • petak, 16.06.2023.
Mladi hrvatski vaterpolisti poraženi od Španjolske, borit će se za sedmo mjesto
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Upisali su drugi poraz od Španjolaca na U-20 Svjetskom prvenstvu u vaterpolu. Krenuli su mladi Hrvati dobro prvom četvrtinom, ali Španjolci preokreću sve u iduće dvije i prave veliku razliku…

Mladi hrvatski vaterpolisti pretrpjeli su i drugi poraz na U-20 Svjetskom prvenstvu u Otopeniju protiv Španjolske. Već su se susretali u 3. kolu u skupini, a tad su slavili Španjolci s 12:7.

Igraj na vaterpolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ponovno su se spojili u susretu borbe za poredak od 5. do 8. mjesta, a nažalost Hrvatska je ponovno upisala poraz. Španjolci su ovog puta bili bolji s 10:6.

Odlično su krenuli mladi hrvatski vaterpolisti u utakmicu i poveli nakon prve četvrtine s 4:1. No nakon toga je uslijedio pad. Sve od sredine druge četvrtine do početka posljednje četvrtine nisu zabili gol.

Do početka posljednje četvrtine Španjolska je napravila veliku razliku i u posljednju fazu susreta ušla s 9:5 rezultatom. U drugoj četvrtini zabili su tri zgoditka, a u trećoj napravili s najveću razliku s pet zgoditaka dok Hrvatska tad nije zabila nijedan.

Hrvatskoj nakon ovog poraza preostaje borba za sedmo mjesto na svijetu, a utakmica će se igrati od 14 sati u subotu. Protivnika ćemo doznati iz dvoboja mladih Talijana i Crnogoraca gdje pobjednik ide na Španjolce, a poraženu momčad čeka dvoboj s Hrvatskom.

Svjetsko prvenstvo U-20, 5.-8. mjesto:
Španjolska - Hrvatska 10:6 (1:4, 3:1, 5:0, 1:1)

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!