Nogomet

Courtois se naljutio i odlučio napustiti reprezentaciju uoči kvalifikacijske utakmice s Estonijom

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Courtois se naljutio i odlučio napustiti reprezentaciju uoči kvalifikacijske utakmice s Estonijom
Foto: EPA

Nije mu dobro pala odluka izbornika pa se odlučio da neće putovati u Estoniju. Iz reprezentacije su ranije naveli da neće putovati, a razlog je njegovo nezadovoljstvo nakon utakmice s Austrijom…

Vratar Thibaut Courtois neće putovati s Belgijom na njihovu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. u Estoniji u utorak jer, kako su tamošnji mediji izvijestili, nezadovoljan je što nije bio kapetan u domaćem remiju protiv Austrije prošlog vikenda 1:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz reprezentacije su potvrdili u ponedjeljak da Courtois neće biti dio momčadi, ali nisu naveli razlog zašto. Nakon reprezentativnog umirovljenja Edena Hazarda nakon loše izvedbe na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kapetansku dužnost momčadi preuzeo je Kevin De Bruyne.

Potonji je propustio utakmicu protiv Austrije zbog ozljede, a izbornik Domenico Tedesco predao je kapetansku vrpcu Romeluu Lukakuu, s namjerom da Courtoisa postavi za kapetana protiv Estonije. Prema belgijskim medijima, to je razljutilo vratara, koji je također izgrdio nekoliko suigrača u svlačionici uoči remija s Austrijom, te je donio odluku da ne putuje na utakmicu u utorak.

Belgija ima četiri boda iz svoje prve dvije kvalifikacijske utakmice u skupini F, nakon što je također pobijedila 3:0 u gostima u Švedskoj.

FOTO: EPA/DAVID RAWCLIFFE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!