Ostali sportovi

Ukrajina kobna za hrvatske odbojkaše: 'Nadali smo se trećoj sreći, ali pokazali su da su bolji'

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Ukrajina kobna za hrvatske odbojkaše: 'Nadali smo se trećoj sreći, ali pokazali su da su bolji'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Nažalost, nije se ponovila prošla godina, kada je Hrvatska u borbi za broncu pobijedila Ukrajinu na Final Fouru Zlatne europske lige, nakon što su izgubili oba susreta u skupini. Ukrajina je bila bolja s 1:3 (23:25, 25:21, 21:25, 12:25)...

I ove su sezone izgubili naši od Ukrajine oba meča, no suparnici su dobili i polufinalni, te tako izborili nedjeljno finale u 20 sati protiv Turske, koja je s 3:2 (22:25, 25:17, 19:25, 25:23, 15:12) ranije pobijedila Češku. Hrvatska će tako u 17 sati u ŠC Višnjik igrati za broncu protiv Češke.

Igraj na Hrvatska - Češka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nadali smo se trećoj sreći, da ćemo u trećoj utakmici s Ukrajinom pobijediti jer igrali smo s pojačanjem, Žukouskim koji nam se vratio. Kako smo imali dvije ozljede tehničara, to nam je u jednu stranu išlo u korist jer nisu znali našu taktiku. S druge strane manjak uigranosti nas je koštao. Prvi set su oni dobro otvorili, borili smo se da se vratimo i pri kraju smo izgubili na malu razliku. U drugom setu smo mi bili ti koji su vodili i na kraju uzeli taj set. Treći set odlično smo otvorili, no na kraju su oni napravili par poena s kojima su se uspjeli odvojiti te na kraju pobijediti. U četvrtom setu su jednostavno pokazali da su bolja momčad, nabili su jako dobar ritam od početka i jednostavno ih nismo uspjeli pobijediti", istaknuo je Marino Marelić.

Krenuo je hrvatski izbornik Cedric Enard u drugi polufinalni meč Zlatne europske lige s novim (starim) igračem na poziciji organizatora igre, Žukouskim, jer su oba tehničara ozlijeđena (Bakonji i Višić), s Đirlićem na dijagonali kao korektorom, primačima-pucačima Šestanom i Marelićem, te srednjim blokerima Nikačevićem i Mihaljem, uz libera Busak Vidakovića.

"Ušli smo u utakmicu nervozno i izgubili prvi set. Drugi set smo se bolje posložili, smirili smo prijem i poštovali trenerove zadatke što je urodilo plodom. Treći set smo dobro otvorili, imali smo šanse, vodili smo dva-tri poena što se protiv ovakve ekipe mora realizirati jer ako se ne realizira, završi 3:1 kao što je završilo u ovoj utakmici. Oni su se kasnije opustili, dobro servirali i tu je bilo teško okrenuti vodu na naš mlin. Sada se okrećemo utakmici za brončanu medalju protiv Češke. Dat ćemo sve od sebe da budemo brončani i opravdamo povjerenje Hrvatskog odbojkaškog saveza i svih navijača koji nas podržavaju", istaknuo je reprezentativac Tino Busak Vidaković.

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!