Nogomet

Loše otvaranje Gold Cupa za Kanađane, Gvadalupa do boda autogolom u 93. minuti

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2023.
Loše otvaranje Gold Cupa za Kanađane, Gvadalupa do boda autogolom u 93. minuti
Foto: EPA

Nakon što su Amerikanci kiksali na otvaranju Gold Cupa samo remijem protiv Jamajke, kiksala je i Kanada. U Torontu su samo remizirala s Gvadalupom...

Unatoč velikoj podršci s tribina, Kanada nije uspjela pobjednički otvoriti nastup na Gold Cupu. Gvadalupa joj je stvorila dosta problema i na kraju je remizirala 2:2.

Igraj na utakmice Gold Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanađanima nedostaje veliki broj igrača i ovo nije ona udarna i najbolja postava, ali svejedno se očekivalo da će doći do pobjede u ovom susretu. Međutim Gvadalupa je izgledala uigranije i spremnije, očito je tjedan dana priprema više ipak imalo značaj.

Povela je Gvadalupa u prvom dijelu preko Thierryja Ambrosea da bi Kanađani odgovorili u drugom dijelu, prvo je Lucas Cavallini izjednačio, a zatim je Meddy Lina autogolom donio Kanadi preokret.

Do same završnice Kanađani su držali vodstvo da bi u 93. minuti nakon ubačaja lopte u 16 metara u svoju mrežu je skrenuo Jacen Russell-Rowe za konačnih 2:2.

U drugom susretu Gvatemala je slavila s 1:0 protiv Kube. Jedini pogodak postigao je početkom drugog dijela Darwin Lom i tako se iskupio za neiskorišteni kazneni udarac iz sudačke nadoknade prvog dijela.

Gold Cup, skupina D, prvo kolo:
Kanada - Gvadalupa 2:2
Gvatemala - Kuba 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!