Nogomet

Jamajka i Trinidad i Tobago u borbi za pobjedu koja potvrđuje odličan ulazak u Gold Cup

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2023.
Jamajka i Trinidad i Tobago u borbi za pobjedu koja potvrđuje odličan ulazak u Gold Cup
Foto: EPA

Jamajka i Trinidad i Tobago nalaze se trenutno na pozicijama koje vode u eliminacijsku fazu Gold Cupa. No tek je završeno prvo kolo i drugo kolo ponudit će konkretnije odgovore...

I za Jamajku i Trinidad i Tobago pobjeda u ovom susretu praktički znači prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Trinidad i Tobago to bi napravio i matematički dok bi se Jamajka posve približila prolazu u nokaut fazu.

Igraj na Jamajka - Trinidad i Tobago na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trinidad je natjecanje otvorio očekivanom pobjedom protiv autsajdera skupine Svetog Kristofora i Nevisa te bi pobjedom u ovom susretu došao do šest bodova i tako bi osigurao prolaz u sljedeću fazu. U prvom kolu slavio je s 3:0 i potvrdio status favorita u tom dvoboju.

Što se tiče Jamajke, ona je na startu iznenadila reprezentaciju SAD-a remiziravši 1:1. S tim bodom dovela se u dobru poziciju i njoj bi pobjeda u ovom susretu značila veliki korak prema prolasku u nokaut fazu.

Za razliku od Trinidada, Jamajka još uvijek s pobjedom u ovom susretu ne bi imala sigurno mjesto u nokaut fazi, međutim u posljednjem kolu igra protiv Svetog Kristofora i Nevisa gdje ne bi smjela imati problema i tu bi onda mogla potvrditi prolaz.

U svakom slučaju važan dvoboj za jedne i druge, vjerojatno i ključan u utrci za drugi krug. Poraz i jedne i druge stavlja u težu poziciju, Jamajka bi se trebala nadati novim kiksevima SAD-a, a Trinidad uz poraz u ovom susretu, mora onda u posljednjem kolu svladati SAD.

Situacija je trenutno dobra za obje reprezentacije, onakva kakvu su i priželjkivali svjesni kako će vjerojatno njihov međusobni dvoboj odlučivati o prolazu.

Što su rekli

Heimir Hallgrimsson, izbornik Jamajke: "Znamo što želimo iz ovog susreta i što nas u njemu čeka. Trinidad je vrlo neugodan protivnik, fizički vrlo snažan i čvrst te nam neće ostaviti previše prostora. Bit će vrlo zahtjevna utakmica, gledajući kroz povijest to su uglavnom bile tijesne utakmice koje su odlazile i na stranu Jamajke i na stranu Trinidada."

Angus Eve, izbornik Trinidada i Tobaga: "Pobjedom u karipskom derbiju imamo priliku osigurati prolaz u nokaut fazu što je veliki rezultat. Dobro smo se pripremili, svi igrači su spremni i na raspolaganju. Želimo do pobjede čime bi ostvarili cilj koji smo si postavili prije dolaska na Gold Cup."

Mjesto, vrijeme

St. Louis, CITYPARK, 1:30

Nedostaju

Jamajka: -

Trinidad i Tobago: -

Prošli međusobni dvoboj

Ove dvije reprezentacije često su se sastajale kroz povijest, a posljednji put ove godine sredinom ožujka kada su u prijateljskom dvoboju remizirale bez pogodaka.

Prognoza

Iako se očekuje ravnopravan i neizvjestan dvoboj, mala prednost je ipak na strani Jamajke koja će je pokušati iskoristiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!