Ostali sportovi

Lea Rakovac zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija, u četvrtak kreće glavni turnir

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.06.2023.
Lea Rakovac zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija, u četvrtak kreće glavni turnir

Sve je spremno za početak glavnog dijela WTT Contendera u Zagrebu. Hrvatska će imati niz predstavnika...

Lea Rakovac zaustavljena je u trećem kolu kvalifikacija na WTT Contender turniru u Zagrebu.

Hrvatska stolnotenisačica je poražena na posljednjoj prepreci do glavnog ždrijeba i to od Korejke Kim Nayeong s 3:0 (7, 9, 5), inače 65. igračica svijeta.

"Imala sam slabiji početak već od prvog seta, a to s igračima poput Korejke nije moguće", priča Rakovac te dodaje:

"Tijekom cijelog prvog seta sam fulala pet servisa, a dotad na cijelom turniru sam možda promašila jedan servis. Jednostavno, takve stvari se događaju i baš se, nažalost, dogodilo meni. Ma mislim, bila je bolja, to moram istaknuti."

U trećem setu, pri vodstvu suparnice 6:5, zatražila je i pomoć fizioterapeuta.

"Osjetila sam bol u hvatištu mišića noge. Već sam krenula po ručnik, malo uzeti odmor, ali nisam više smjela, pa sam zatražila medicinski time-out jer je baš bila neka tupa bol."

Inače, Rakovac je ovime ponovila uspjeh iz Tunisa gdje je također bila na korak do ulaska među najbolje 32 igračice.

U četvrtak počinje glavni turnir na kojem će u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji nastupiti Hana Arapović. U prvom kolu suparnica joj je najbolja Indijka Manika Batra, 38. na svijetu. Mateja Jeger Majstorović i Ivana Malobabić u prvom kolu parova idu na Indijke Mukherjee, Sutirthu i Ayhiku. Potonje su nedavno iznenađujuće osvojile tuniški turnir, a Ayhiku je u Zagrebu u drugom kolu svladala Malobabić (3:2).

U muškim parovima Ivor Ban i Borna Petek će u prvom kolu na Indijce Manava Thakkara i Manusha Shaha, dok će Luka Zlatkov i Leo Vekić na Irance Alamiyan, Noshada i Nima. U glavnom ždrijebu mješovitih parova Lea Rakovac i Ivor Ban će na Kineze Wanga Yidija i Lina Gaoyuana. Satnica će biti poznata naknadno, WTT još uvijek kaska po tom pitanju. Jedino što je poznato za sada da će u četvrtak sve početi od 10 sati. Prvo kreću mješoviti parovi (osmina finala), pa ženski i muški singl (1. kolo).

Inače, četvrtak i petak je ulaz u dvoranu II Doma sportova još uvijek besplatan, dok će se za posljednja dva dana turnira (1. i 2. srpnja) ulaz naplaćivati. Ulaznice se mogu kupiti putem Ulaznice.hr, a u subotu i nedjelju moći će se kupiti i na ulazu u dvoranu. Cijena ulaznice za jedan dan je 10 eura, dok je cijena kompleta za dva dana 15 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!