Ostali sportovi

Francesco Ravalico izborio finale trapa na Europskim igrama, Anton Glasnović završio deseti

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Francesco Ravalico izborio finale trapa na Europskim igrama, Anton Glasnović završio deseti
Foto: Pixsell

Završene su kvalifikacije trapa na Europskim igrama u Poljskoj, a Hrvatska će imati jednog predstavnika u finalu. Za odličje će se boriti Francesco Ravalico koji je bio šesti u kvalifikacijama...

Hrvatska je imala dvojicu predstavnika u kvalifikacijama trapa i ima jedno izboreno finale. Francesco Ravalico odradio je odlične kvalifikacije i ostvario veliki rezultat plasmanom na šesto mjesto i ulaskom u finale.

Anton Glasnović ipak je ostao malo kratak. Glasnoviću je presudila lošija četvrta serija u kojoj je imao dva promašaja, a u konačnici je natjecanje završio sa 121 pogođenom metom, jednako kao i sedmoplasirani. S jednom pogođenom metom više, bio bi u finalu.

Baš tu jednu više pogodio je Ravalico koji je imao 122 pogotka, u dvije serije bio je savršen, a u tri serije imao je samo po jedan promašaj, dovoljno za šesto mjesto.

Ovo je Ravalicu tek drugo veliko natjecanje pojedinačno, prošle godine na Europskom prvenstvu bio je deseti, ali i uzeo srebro u ekipnom trapu.

Najbolji u kvalifikacijama bili su, s po samo jednim promašajem, Turčin Nedim Tolga Tuncer i Maltežanin Gianluca Chetcuti.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!