Ostali sportovi

Trap: Francesco Ravalico ostao na korak do medalje

HINA, Petar Jenjić • petak, 30.06.2023.
Trap: Francesco Ravalico ostao na korak do medalje
Foto: Pixsell

U natjecanju u trapu na Europskim igrama u Krakowu do četvrtog mjesta stigao je hrvatski strijelac Francesco Ravalico. Pobijedio je Mauro De Filippis iz Italije...

Hrvatski strijelac Francesco Ravalico osvojio je četvrto mjesto u trapu na Europskim igrama u Krakovu, gdje je u petak pobjednikom postao Talijan Mauro De Filippis.

Ravalico je natjecanje u petak započeo s jednim promašajem u završne dvije kvalifikacijske serije od po 25 meta te je s ukupnih 122 od 125 mogućih pogodaka osvojio šesto mjesto i plasirao se u polufinale.

Drugi hrvatski predstavnik Anton Glasnović je u zadnje dvije serije ušao sa samo jednim promašajem, ali je na kraju imao 121 pogodak, čime je bio izjednačen s još četvoricom strijelaca i ostao bez nastupa u finalu, jer je završio na 10. mjestu.

Ravalico je u polufinalu imao 20 pogodaka što mu je bilo dovoljno za plasman u finale. Nažalost, 29-godišnji hrvatski reprezentativac je loše otvorio finalno natjecanje, od 15 meta u prve tri serije pogodio ih je deset i bio je prvi od četvorice strijelaca koji je otpao te tako ostao bez odličja.

Bronca je pripala Šveđaninu Levinu Anderssonu, a u uzbudljivoj borbi za zlato Čeh Vladimir Stepan je imao jedan pogodak manje (31 od 35) od pobjednika De Filippisa.

Hrvatski strijelci u trapu će imati priliku osvojiti medalju u momčadskom natjecanju, koje je na rasporedu u nedjelju, kad će se Ravalicu i Antonu Glasnoviću pridružiti olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!