Ostali sportovi

Još jedno odličje za Hrvatsku na Europskim igrama, najmanje srebro u momčadskom trapu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 02.07.2023.
Još jedno odličje za Hrvatsku na Europskim igrama, najmanje srebro u momčadskom trapu
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija u trapu izborila je prolaz u finale Europskih igara gdje će se Slovacima raspucavati za zlato. Najmanje srebro već je osigurano...

Hrvatski strijelci Giovanni Cernogoraz, Anton Glasnović i Francesco Ravalico osigurali su najmanje srebrno odličje u momčadskom natjecanju u trapu na Europskim igrama u Poljskoj, a od 16:15 sati će se boriti za zlato.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski trojac je u tri kvalifikacijske serije imao 218 od mogućih 225 pogodaka, koliko ih je imala i slovačka reprezentacija protiv koje će se boriti za zlato. Glasnović i Cernogoraz su imali po 73 pogotka, a Ravalico je završio sa 72. U raspucavanju za prvo mjesto hrvatski strijelci su bili uspješniji.

Najzaslužniji za plasman Slovaka u finale bio je Marian Kovacocy, jedini strijelac koji je u kvalifikacijama pogodio svih 75 meta.

Treće mjesto u kvalifikacijama osvojili su Portugalci s 217 pogođenih meta, a za broncu će se boriti protiv reprezentacije Italije.

Talijani bili bolji u raspucavanju od Turaka za četvrto mjesto i tako su ušli u borbu za brončano odličje. Obje reprezentacije su tri kvalifikacijske serije završile sa po 216 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!