Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši sve bliže povijesnom rezultatu, pala i Švicarska

Sportnet, Branimir Korać • subota, 08.07.2023.
Hrvatski ragbijaši sve bliže povijesnom rezultatu, pala i Švicarska

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija u Budimpešti u nedjelju igra opet protiv Švicarske u utakmici možda vrijednoj europske elite...

Hrvatski su ragbijaši drugi turnir Europskog prvenstva Trophy divizije ragbija 7, u Budimpešti, otvorili s tri pobjede u skupini i kao prvi ušli su u četvrtfinale!

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvati su najprije razbili Moldaviju 43:0, zatim su svladali Luksemburg 24:14, a navečer i Švicarsku 14:12.

"Pripremali smo se naporno i od devet utakmica na EP-u pobijedili osam", rekao je izbornik Anthony Poša i nastavio:

"Volim reći da prvog dana turnira u 'sedmici' ne možeš osvojiti natjecanje, ali ga možeš izgubiti. U ostalim su skupinama bili neki čudni rezultati, ali četvrtfinale će biti najvažnija utakmica hrvatske reprezentacije zadnjih godina jer ako pobijedimo i uđemo u polufinale, možemo pisati povijest hrvatskog ragbija!"

Velike riječi, ali istinite! Jer prve dvije reprezentacije prema zbroju bodova s dva turnira, u Zagrebu i Budimpešti, plasirat će se u najviši rang europskog ragbija, Championship diviziju gdje Hrvatska nije bila nikad otkad se igra u ovom sustavu. A s Ukrajinom, koja nas je pobijedila u finalu zagrebačkog turnira, opet se ne možemo susresti do finala.

"Ako uspijemo, bit će to fantastično, ali i ako ne uspijemo, dečkima nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe. I opet uz velike probleme jer u zadnji čas ostali smo bez Grčića zbog poslovnih obveza, a nakon druge utakmice izgubili smo Vlašića jer je jedan liječnik procijenio da ima potres mozga, a nema ga! Podržavam brigu o zdravlju igrača, ali ovo je pretjerano, da na temelju mišljenja jednog liječnika, bez testova, ostanemo bez igrača za ostatak natjecanja. No navikli smo se težim putem, a opet hrvatski ragbi možemo učiniti ponosnim", zaključio je Poša.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati opet protiv Švicarske, u nedjelju od 11:22 sati. Ako pobijedi, u polufinalu će na boljeg iz okršaja Izraela i Latvije, a ostala dva četvrtfinala su Ukrajina - Mađarska te Moldavija - Švedska.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!