Vodeni sportovi

Tucak: 'Napravili smo sve što smo trebali, spremni čekamo Svjetsko prvenstvo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.07.2023.
Tucak: 'Napravili smo sve što smo trebali, spremni čekamo Svjetsko prvenstvo'
Foto: FaH

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija završila je s pripremama u SAD-u i čeka početak Svjetskog prvenstva koje se održava u Fukuoki od 17. do 29. srpnja.

Američki dio priprema odrađen je prema planu i Ivica Tucak zadovoljan je kako je sve proteklo.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo odradili odlične pripreme u SAD-u gdje smo odradili sparing s odličnom reprezentacijom domaćina i da smo napravili sve što smo trebali u ovom trenutku te spremni čekamo Svjetsko prvenstvo", ističe Tucak.

Posljednji koji je prekrižen s popisa je Antonio Dužević čime se Tucak odlučio za dvojicu centara koje vodi u Fukuoku.

"Što se tiče izbora igrača, kao i svakom treneru i izborniku to je najteži dio posla. Zbog koncepcijskih razloga i protivnika s kojima ćemo igrati odlučili smo da u Fukuoku putujemo bez trećeg centra. Imamo u ovom trenutku dva centra i Burića i Žuvelu koji mogu popuniti prazninu te ćemo imati nešto bržu ekipu. Antoniju Duževiću zahvaljujem na svemu što je dao za reprezentaciju, svojim zalaganjem i radom učinio je reprezentaciju boljom."

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini s Argentinom, Japanom i Mađarskom. Prvoplasirani ima izravan plasman u finale stoga će biti vrlo bitna ta utakmica Mađarskom koja će gotovo sigurno odlučivati o prvom mjestu u skupini.

FOTO: HINA/lsd

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!