Nogomet

SAD nakon jedanaesteraca preko Kanade do polufinala Gold Cupa

Krešimir Milić • ponedjeljak, 10.07.2023.
SAD nakon jedanaesteraca preko Kanade do polufinala Gold Cupa

Prva drama odigrala se pred kraj drugog dijela, a nastavila kroz produžetke preko jedanaeteraca. Amerikance u polufinalu sad čeka Panama…

Amerikanci su u trileru došli do prolaza. Kanada je imala vodstvo u produžetku, a onda je gol Kennedyja vratio SAD u priliku koju nisu propustili

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jednu od najuzbudljivijih, ako ne i najzanimljivijih utakmica, ovog izdanja Gold Cupa odigrali su SAD i Kanada u četvrtfinalu. Polufinale s Panamom izborio je SAD u triler-utakmici nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca do kojih su došli kroz produžetke i to poklonom nakon autogola Kanade.

Većina susreta nije davala nagoviještaj za ovako zanimljivu završnicu. Prvo poluvrijeme prošlo je praktički bez ijednog uzbudljivog trenutka. Dugo se čekalo nešto zanimljivo i u drugom dijelu, a onda od 88. minute kreće show.

Vazquez tad dovodi SAD u vodstvo, a vjerovali su na nekoliko minuta i prolaz bez daljnje muke do polufinala. No nije moglo bez trilera. Priliku za izjednačenje u trećoj minuti sudačke nadoknade dobiva Vitoria iz jedanaesterca i ne propušta je pa utakmica odlazi u produžetke.

Kanada preokreće rezultat u produžetku golom Shaffelburga u 109. minuti. Ipak drami tu nije bio kraj. Nade Kanađana tonu nakon autogola Kennedyja u 114. minuti čime SAD dolazi do izjednačenja i prilike da kroz jedanaesterce osigura polufinale.

S bijele točke kod SAD-a nije bio precizan Vazquez, strijelac prvog gola, ali zato jesu redom Cowell, Busio i Ferreira. Vitoria je bio je neprecizan za Kanadu, a promašio je i drugi izvođač Fraser. Potom su pogađali Miller i Russell-Rowe, a posljednji jedanaesterac promašio je Brym čime je Kanada ispala u četvrtfinalu.

SAD će u polufinalu igrati protiv Paname, a drugi polufinalni par čine Meksiko i Jamajka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!