Tenis

Prižmić slavio protiv Pirosa i plasirao se u četvrtfinale Umaga

Krešimir Milić • srijeda, 26.07.2023.
Prižmić slavio protiv Pirosa i plasirao se u četvrtfinale Umaga
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski tenisač igrat će u petak u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu. U drugom kolu bio je bolji s 2:0 u setovima od Mađara Zsombora Pirosa…

Sjajan meč odigrao je u drugom kolu Umaga 17-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić. Savladao je sa 6:2, 6:3 mađarskog tenisača Zsombora Pirosa.

Igraj na teniske mečeve u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga mu je to pobjeda u karijeri na ATP turnirima nakon što je premijernu ostvario u ponedjeljak protiv Duje Ajdukovića. Prižmić će za nekoliko dana tek navršiti 18 godina, a u petak će igrati četvrtfinale ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

Prižmić je od početka dominirao protiv 124. tenisača svijeta. Poveo je s 3:0 u prvom setu i nije davao do kraja seta gotovo nikakvu priliku protivniku za preokret. Tijekom drugog seta osvojio gem kod servisa Mađara i poveo 3:1 te je do kraja priveo meč sigurno do pobjede.

Sada 287. tenisača i ovogodišnjeg juniorskog osvajača Roland-Garrosa čeka meč protiv Australca Alexeija Popyrina koji je 90. na ATP listi. On je uvjerljivo slavio protiv trećeg nositelja Austrijanca Sebastiana Ofnera.

ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, 2. kolo
Dino Prižmić – Zsombor Piros 6:2, 6:3

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!