Ostali sportovi

Damar Hamlin vratio se treninzima sedam mjeseci nakon srčanog udara

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.07.2023.
Damar Hamlin vratio se treninzima sedam mjeseci nakon srčanog udara
Foto: EPA

Igrač NFL kluba Buffalo Bills, Damar Hamlin (25) vratio se treninzima bez ikakvih ograničenja, gotovo sedam mjeseci nakon što je pretrpio srčani zastoj za vrijeme utakmice...

Damar Hamlin je doživio srčani udar 2. siječnja tijekom utakmice protiv Bengalsa u Cincinnatiju, a spašen je brzom reakcijom liječnika koji su obavili reanimaciju na terenu.

Potom je u kritičnom stanju prebačen u lokalnu bolnicu, a nekoliko dana kasnije mnogo boljeg zdravlja je odvezen u Buffalo.

Sedam mjeseci nakon srčanog zastoja, liječnici su Hamlinu odobrili povratak američkom nogometu, dopuštajući mu treninge bez ograničenja.

"Donio sam odluku. Obrađujem tisuću emocija. Moja je snaga ukorijenjena u mojoj vjeri, a moja je vjera jača od bilo kakvog straha. To je ono što želim propovijedati ovdje gore, i to je poruka. Trenutačno idem iz dana u dan. Izlazim na trening, ne želim izgubiti fokus. Koncentriran sam na jedno razdoblje, jednu sekundu, jednu igru, korak po korak," kazao je za NFL.

Njegovi roditelji i brat pružili su mu podršku na prvom treningu, a stigao je i glavni menadžer Buffala Brandon Beane.

"Super je. Jutros sam snažno zagrlio Damara. Jako sam ponosan na njega i na to gdje je. Mentalna snaga kroz koju je ovaj mladić prošao od skorog gubitka života je sjajna," kazao je Beane.

Nova sezona NFL-a počinje 7. rujna, a Super Bowl je 11. veljače iduće godine u Nevadi.

FOTO: EPA/TANNEN MAURY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!