Košarka

Brazilci nanijeli prvi poraz Kanađanima na Svjetskom prvenstvu

HINA, Krešimir Milić • petak, 01.09.2023.
Brazilci nanijeli prvi poraz Kanađanima na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

U istoj skupini šokantno su Latvijci pobijedili branitelje naslova Španjolce. Kanada je do ove utakmice bila neporažena…

Pobjedom košarkaša Brazila 69:65 protiv Kanade zaključeno je prvo kolo drugog dijela grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu, nakon kojeg su poznata četiri četvrtfinalista, dok je u skupinama I i L nedjelja pretvorena u najavu nokaut faze, jer će pobjednici ostati u konkurenciji za odličja.

Nakon što su u Jakarti Latvijci šokantno pobijedili branitelje naslova Španjolce (74:69), u istoj dvorani su Brazilci ostali u konkurenciji za četvrtfinale pobijedivši dosad neporažene Kanađane sa 69:65.

U brazilskog junaka se prometnuo razigravač Yago Santos četiri od svojih osam koševa postigao kod rezultata 60:60, dvaput probivši svog čuvara te je s dva polaganja donio svojoj reprezentaciji četiri koša prednosti 26 sekundi prije kraja. Kanađani su bezuspješno pokušali doći do preokreta, ali su ostali poraženi i time kompromitirali svoje izglede za plasman u četvrtfinale.

Bila je ovo šesta pobjeda Brazila u isto toliko dvoboja s Kanađanima na svjetskim prvenstvima. Bruno Caboclo je bio najbolji igrač pobjedničke reprezentacije s 19 koševa, 13 skokova i tri blokade. Gui Santos je ubacio 10 poena, a Yago Santos je uz osam koševa imao i 10 asistencija. Kanađane je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 23 koša, a Luguentz Dort je ubacio 17.

Isti će slučaj biti u skupini I u Manili, gdje će se od 10 sati za plasman u četvrtfinale boriti Italija i Portoriko, a od 14 sati Dominikanska Republika i Srbija.

Svjetsko košarkaško prvenstvo
Srbija – Italija 76:78
Njemačka – Gruzija 100:73
SAD – Crna Gora 85:73
Španjolska – Latvija 69:74
Dominikanska Republika – Portoriko 97:102
Slovenija – Australija 91:80
Litva – Grčka 92:67
Kanada – Brazil 65:69

Foto: EPA/BAGUS INDAHONO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!