Tenis

Davis Cup: Duje Ajduković zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2023.
Davis Cup: Duje Ajduković zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića

Novi član Davis Cup reprezentacije bit će Duje Ajduković koji će zamijeniti ozlijeđenog Bornu Ćorića. Tako će Hrvatska na turniru prvog kruga u Splitu imati dvojicu debitanata....

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić prijavit će Duju Ajdukovića kao zamjenu za Bornu Ćorića, koji je u utorak zbog ozljede morao otkazati nastup na predstojećem turniru prvog kruga završnice Davis Cupa, koji će se u dvorani Gripe održati od 12. do 17. rujna.

Igraj na US Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U postavi dvostrukog osvajača ovog natjecanja su tako će biti Borna Gojo (105. na pojedinačnoj ATP listi), Dino Prižmić (176.), Duje Ajduković (212.), Ivan Dodig (4. na ATP listi igrača parova) i Mate Pavić (21.).

"Još od američke turneje nosim se s dvije lakše ozljede koje sam pokušavao sanirati između turnira i mečeva. Nakon odrađenih pretraga morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti kratku pauzu da se trenutno stanje ne pogorša. S obzirom na to, teška srca sam morao donijeti odluku da ne nastupim na Davis Cupu koji će se održati sljedeći tjedan u Splitu. Ništa mi ne predstavlja veće zadovoljstvo nego igrati za Hrvatsku, a pogotovo pred domaćom publikom koja je naš najveći poticaj. Iako nažalost neću moći igrati, doći ću u Split i biti najvatreniji navijač s tribina", objavio je Ćorić.

Ovo je prvi put da je Duje Ajduković nominiran u hrvatski sastav, pa će tako naša reprezentacija u Splitu imati dvojicu debitanata – 18-godišnji Dino Prižmić također još nije bio službeno prijavljeni igrač u Davis Cupu. Ajduković je trenutno 212. na pojedinačnoj ATP listi, što mu je ujedno najbolji renking u karijeri.

Nedavno je kao kvalifikant osvojio ATP Challenger u njemačkom Lüdenscheidu, a ove je sezone, među ostalim, osvojio turnir iz serije ITF World Tennis Toura u Splitu. Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Málagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske, sudionici su SAD, Nizozemska i Finska.

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!