Automoto

Iako je u nedjelju pregažen na stazi, svjetski prvak u MotoGP-u planira nastup u sljedećoj utrci

Branimir Korać, HINA • srijeda, 06.09.2023.
Iako je u nedjelju pregažen na stazi, svjetski prvak u MotoGP-u planira nastup u sljedećoj utrci
Foto: EPA

Aktualni svjetski prvak u MotoGP razredu i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone talijanski motociklist Francesco Bagnaia (Ducati) planira biti na startu utrke u Misanu, iako je u nedjelju bio pregažen nakon pada na Velikoj nagradi Katalonije...

Talijan se iz incidenta nakon starta nedjeljne utrke izvukao samo s modricama, bez ijednog loma, iako je nakon njegovog pada neposredno poslije starta na njega naletio Južnoafrikanac Brad Bunder i svojim KTM-om udario u Talijanove noge.

"U nedjelju navečer vratio sam se kući s ekipom, a nakon što sam se malo odmorio, odmah sam se počeo pripremati da budem spreman za povratak na stazu u Misanu", izjavio je Bagnaia u Ducatijevom službenom priopćenju.

"U četvrtak ću biti podvrgnut liječničkom pregledu na stazi i ako mi liječnici daju 'zeleno svjetlo', moći ću u petak na stazu na prvom treningu uoči domaće Velike nagrade. Dat ću sve od sebe da se mogu natjecati u subotu i nedjelju", poručio je Bagnaia koji uoči utrke u San Marinu ima 50 bodova prednosti ispred Španjolca Jorgea Martina, koji također vozi Ducati, ali za momčad Pramac Racing.

Utrka za Veliku nagradu San Marina i Riminija je 12. natjecanje od 20 koliko ih je ove godine u kalendaru Svjetskog prvenstva.

Ducati je objavio da za utrku u Misanu neće tražiti zamijenu za Eneu Bastianinija, koji je u ponedjeljak podvrgnut operativnom zahvatu, nakon što je na Velikoj nagradi Katalonije slomio lijevu ruku i gležanj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!