Tenis

Prižmić nastavio pobjednički u Istanbulu, idući protivnik mogao bi mu biti Džumhur

Krešimir Milić • četvrtak, 07.09.2023.
Prižmić nastavio pobjednički u Istanbulu, idući protivnik mogao bi mu biti Džumhur
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski tenisač plasirao se u četvrtfinale Challengera u Istanbulu. Bolji je bio od jamajčanskog tenisača s 2:1 u setovima u drugom kolu…

Sedam mečeva zaredom pišu se pobjede uz ime ovogodišnjeg osvajača juniorskog Roland-Garrosa, 18-godišnjeg hrvatskog tenisača Dina Prižmića. Proslavio je punoljetnost prošlog mjeseca osvajanjem Challenger turnira u Banja Luci, a pobjednički je nastavio i na Challenger turniru u Istanbulu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmić je na ovom turniru četvrti nositelj i nakon što je u prvom kolu izbacio 333. tenisača svijeta Nijemca Louisa Wesselsa, isto je napravio i u drugom kolu protiv Jamajčanina Blaisea Bicknella, 466. na svijetu.

Slavio je 176. na ATP ljestvici s 4:6, 6:3, 6:2 nakon dva sata i 33 minute igre. U prvom setu napravio je break za 4:3, ali njegov protivnik radi isto za 4:4 i 6:4 vodstvo u prvom setu. Drugi set odigrao je Prižmić suvereno. Spašavao je Jamajčanin pet break lopti, ali nije uspio i šestu za 3:2 Prižmića nakon čega je hrvatski tenisač izjednačio u setovima. Pružao je Bicknell i mali otpor u posljednjem setu, ali nije uspio zaustaviti Prižmića na putu do pobjede.

Prižmić u četvrtfinalu čeka boljeg iz ogleda turskog tenisača, 349. na svijetu, Yankija Erela i bosanskohercegovačkog predstavnika Damira Džumhura, 211. na ATP ljestvici.

Ako prođe Džumhur bit će to njihov drugi ogled u kratko vrijeme. Posljednji put su igrali prošlog mjeseca u Banja Luci, a bolji je bio mladi hrvatski tenisač.

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!