Vodeni sportovi

Krenula Liga prvaka: Jug i Primorje startaju danas, Hrvoje Benić vrlo dobar u porazu Hannovera

Mihaela Bradovski • petak, 08.09.2023.
Krenula Liga prvaka: Jug i Primorje startaju danas, Hrvoje Benić vrlo dobar u porazu Hannovera
Foto: Pixsell

Susretima prvog kola kvalifikacijskih turnira skupine A i B krenule su kvalifikacije za LEN Ligu prvaka. Hrvatski klubovi kreću danas...

Dva hrvatska kluba nalaze se u kvalifikacijama Lige prvaka, a oba će pokušati doći do prvog mjesta u svojim skupinama te prolaza u grupnu fazu gdje već sigurno mjesto ima splitski Jadran.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jug je u Dubrovniku domaćin kvalifikacijskog turnira na kojem još nastupaju glavni konkurent za prvo mjesto mađarski OSC te francuski Tourcoing i rumunjski Dinamo Bukurešt. Jugaši danas kreću protiv Rumunja.

Puno teži posao imat će Primorje koje će u rumunjskoj Oradei hvatati prvo mjesto u skupini s Vouliagmenijem, Ortigijom i domaćom Oradeom koja je ujedno i prvi protivnik Riječana.

Jučer su odigrani susreti prvog kola u skupinama A i B, a u skupini A koja se igra u Hannoveru, Crvena zvezda svladala je Honved s 10:7 dok je Barcelona s 11:9 bila bolja od domaćina.

U redovima domaćeg Hannovera Hrvati su bili dobri, Hrvoje Benić bio je prvi strijelac s tri gola, dva je dodao Marko Macan, a jedan Nikola Milardović.

U skupini B koja se igra u Kragujevcu, Noisy le Sec s visokih 17:8 svladao je Duisburg, a kod pobjednika jedan pogodak postigao je Ivan Krapić. Domaći Radnički boljim izvođenjem peteraca svladao je Primorac iz Kotora s ukupnih 17:16.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!