Nogomet

Gužva u vrhu Copa de la Liga Profesional, Independiente i Huracan u borbi za važne bodove

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.09.2023.
Gužva u vrhu Copa de la Liga Profesional, Independiente i Huracan u borbi za važne bodove

Argentinci odrađuju susrete Copa de la Liga Profesional, natjecanja podijeljenog u dvije skupine u kojem ove sezone sudjeluje 28 momčadi. Danas se sastaju Huracan i Independiente, dvije momčadi koje se nalaze u vrhu svoje skupine...

U skupini A Copa de la Liga Profesional, argentinskom Liga kupu, šest momčadi ima po šest bodova i nalaze se od prve do šeste pozicije. Među njima su i Huracan i Independiente koji se danas sastaju u međusobnom dvoboju.

Igraj na Independiente - Huracan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi u dosadašnjem dijelu natjecanja upisali su po dvije pobjede i poraz, pred njima je još niz susreta te će pokušati završiti među četiri najbolja i tako izboriti prolaz u četvrtfinale.

Huracan je na svom travnjaku bio uspješan i upisao je pobjede protiv Banfielda i Colona dok je jedini poraz ubilježio u gostima kod Talleresa s 2:1 koji također ima šest osvojenih bodova.

S druge strane Independiente je poražen u prvom kolu na svom travnjaku s minimalnih 1:0 od Colona da bi nakon toga slavio protiv Veleza kod kuće s 2:1 i u gostima kod Gimnasije La Plate istim rezultatom.

U nedavno završenoj Ligi Profesional, Independiente i Huracan nisu se baš proslavili, u konkurenciji čak 28 klubova, Independiente je završio na 24. mjestu dok je Huracan bio još lošiji i završio na 26. mjestu.

Osim u ova dva natjecanja, obje momčadi odradile su i mečeve Argentinskog kupa, Huracan je prošao u četvrtfinale izbacivši Racing Club dok je Independiente eliminiran u istoj fazi od Estudiantesa.

Što su rekli

Diego Martinez, trener Huracana: "Veliko je zadovoljstvo što smo prošli dalje u Kupu iako me ljuti što smo primili tri pogotka. Međutim imali smo teškog protivnika i pružili smo dobru igru prema naprijed. Trebat će nam to i u ovom dvoboju, moramo biti požrtvovni i ići snažno na svaku loptu."

Carlos Tevez, trener Independientea: "Proteklih dana dosta smo radili i na mentalnom stanju igrača, ne smije nam se događati kada primimo gol da nam se dogodi da ga ponovno brzo primimo. To se Independienteu događalo prečesto. Ovo će biti vrlo zahtjevna utakmica u kojoj moramo pronaći način kako doći do pobjede."

Mjesto, vrijeme, sudac

Avellaneda, Estadio Libertadores de America, 2:00

Sudac: Facundo Tello

Nedostaju

Independiente: Marquez de Meneses (ozljeda)

Huracan: Burgoa, Garcia (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U sklopu 22. kola Lige Profesional prije dva mjeseca Independiente je na svom travnjaku slavio 1:0. Jedini pogodak postigao je Cauteruccio u završnici prvog poluvremena.

Prognoza

Očekuje se neizvjestan dvoboj koji bi mogao završiti i remijem. Blaga prednost domaćinu samo zbog domaćeg terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!