Nogomet

Feyenoord se poigravao s Ajaxom, navijači Ajaxa prekinuli derbi

Petar Jenjić • nedjelja, 24.09.2023.
Feyenoord se poigravao s Ajaxom, navijači Ajaxa prekinuli derbi
Foto: EPA

Utakmica šestog kola nizozemske Eredivisie između Ajaxa i Feyenoorda zbog navijača domaće momčadi koju su u više navrata ubacivali predmete i baklje u teren. Gosti su imali vodstvo od 3:0...

U velikom nizozemskom derbiju Feyenoord je vodio u gostima kod Ajaxa s 3:0 i poigravao se s velikim rivalom. Domaći navijači odlučili su se na užasan potez, u više navrata ubacivali su baklje i predmete, a utakmica je u 56. minuti prekinuta.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gostujuća ekipa povela je u desetoj minutiQuinten Timber proigrao je Santiaga Gimeneza, a ovaj poentirao za 1:0. Devet minuta kasnije isti igrač podebljao je vodstvo svoje momčadi.

Utakmica je prekidana više puta zbog ubacivanja baklji na teren, a gosti su za 3:0 zabili iz jednog kontranapada u 37. minuti. Ovoga puta u strijelce se upisao Igor Paixao na asistenciju Gimeneza.

Veliki derbi nizozemskog nogometa ponovno je prekinut u 55. minuti nakon što su ponovno na teren počele letjeti baklje i predmeti. Navijači domaće momčadi odlučili su prekinuti utakmice te su uspjeli u tom naumu.

U kadru gostiju nije bilo Luke Ivanušeca, Borna Sosa zamijenjen je na poluvremenu za Ajax, a u početnoj postavi igrao je i Josip Šutalo. Jakov Medić gledao je sve s klupe.

Eredivisie, 6. kolo:
Ajax - Feyenoord 0:3 (prekinuto)

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis24.09.2023. u 20:53
    francuzi, nizozemci, talijani, njemci ... izvrsno divljačenje na utakmicama.
    cameosis