Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti i ove sezone s puno promjena u sastavu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.09.2023.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti i ove sezone s puno promjena u sastavu
Foto: Pixsell

Ista meta, isto odstojanje. Kreće nova odbojkaška sezona 2023./2024. a za HAOK Mladost zapravo se ništa ne mijenja. Već godinama su u vrhu hrvatske odbojke, već godinama 'lokomotiva' za sve klubove, i već godinama u istim problemima, ali i s istim ambicijama.

Biti prvi kod kuće, biti što bolji u susjedstvu, preko granica. I to uvijek i uvijek s novim sastavom. Ne zato što to oni žele, već zato što to diktira 'zakon tržišta'. Jer, igrati u Mladosti svojevrsni je izlog, tu svaki igrač i igračica žele biti viđeni, jer odavde se trasira put za inozemstvo i puno financijski unosnije karijere.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dakle, niti početak nove sezone ne razlikuje se mnogo od ranijih, ambicije su obraniti naslove najboljih u državi u ženskoj i muškoj konkurenciji, a u regionalnoj MEVZA Srednjeeuropskoj ligi stići do završnog turnira, te onda krenuti i po neki trofej. U prestižnoj CEV Ligi prvaka pak kroz kvalifikacije žele u Domu odbojke osigurati igranje u skupini. Ukoliko ne uspiju, i CEV kup biti će dovoljno dobra nagrada za sve ono što mladostaši rade.

Direktor Mladosti, Darko Antunović, i sam nekada igrač ovog hrvatskog odbojkaškog giganta koji je ostvario zavidnu inozemnu karijeru, cijelo je ljeto imao pune ruke posla. Jer, u oba seniorska sastava, a to treba uvijek isticati jer je rijetkost u europskim razmjerima da u jednom klubu 'stanuju' dva profesionalna sastava, bilo je prometno ovo ljeto, kolona dolasci-odlasci nikako nije mala...

"U muškom sastavu otišao nam je reprezentativac Zeljković u Francusku, Srbin Stevanović u Rusiju, Ukrajinac Dolgopolov još čini mi se važe neke ponude... Uglavnom, ponovno smo morali dosta mijenjati sastav. Došla su nam dva mlada slovačka reprezentativca, tehničer i primač-pucač, Samuel Goč i Lukaš Smolej, došao je iskusni 35-godišnji crnogorski srednji bloker Blažo Milić, visok 210 cm, koji je posljednju sezonu igrao u Budvi i Maccabiju. Mislimo da s njima ponovno imamo dobar sastav ali i da će uz njih stasati i naši mladi igrači kojima će trener Ratko Peris sigurno davati dosta prilikla. Tu prije svega mislim na Jakopeca, Cvancigera, Vlašića, Repeka... To je naš kadar i naša klupska budućnost."

U ženskom sastavu također je bilo puno odlazaka igračica.

"Otišle su reprezentativke, Marković u Mađarsku, Štimac u Francusku a Popić u Grčku, dok je na našu veliku žalost Klara Perić odlučila prekinuti karijeru i uzeti dužu stanku. Što se novih igračica tiče, stigla je mlada 20-godišnja Slovenka Žana Zdovc Šporer na poziciji primačice-pucačice, koja je kao vrlo talentirana 15-godišnjakinja već igrala u Poljskoj, a posljednju sezonu u Belgiji. Uz nju, došla je vrlo mlada igračica, libero iz BiH Dora Brašnić 2006. godište, srednja blokerica Katarina Drobac iz Dinama, a vratila nam se iz Njemačke i srednjakinja Mirta Freund. Mislimo da i tu imamo vrlo dobar sastav, što se i pokazalo kroz pripremni period gdje je trener Miodrag Stojaković svima davao priliku jer nam rezultati nisu bili primarni. Uostalom, isto kao i u muškoj kategoriji."

Sezona počinje ovog vikenda, odbojkašice već u petak 29. rujna (18.30) startaju u 1. kolu Superlige protiv novakinja u natjecanju Don Bosca iz Zagreba, dok odbojkaši u subotu 30. rujna (18.00) gostuju kod Rovinja. Natjecanje u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi započinje početkom studenoga, dok prije toga mladostaši imaju pred sobom kvalifikacije za CEV Ligu prvaka. Mladostašice od 12. do 14. rujna na turniru u Zagrebu, uz sudjelovanje crnogorskog Herceg Novog, belgijskog Asterixa i Gackog iz BiH, dok će odbojkaši svoj kvalifikacijski turnir odraditi u Las Palmasu, 25. i 26. rujna.

I za kraj, još jednom o ambicijama:

"Uvijek iste, bez obzira na promjene u sastavima. Mladost uvijek ide na pobjedu u svakom natjecanju u kojem sudjeluje, uvijek stremimo biti najbolji, pa gdje nas to dovede", iskreno će reći direktor kluba Darko Antunović.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!