Nogomet

FIFA otvorila urede u Miamiju: 'To je u skladu s globalnom vizijom organizacije koja ima 211 saveza članica'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.09.2023.
FIFA otvorila urede u Miamiju: 'To je u skladu s globalnom vizijom organizacije koja ima 211 saveza članica'
Foto: EPA

Upravljačko tijelo svjetskog nogometa FIFA otvorilo je urede u Miamiju kako bi pomoglo u organizaciji Svjetskog prvenstva 2026. koje će se održati u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

Ovi će uredi sada preuzeti veću ulogu sa stalnim priljevom osoblja koje radi u četiri različita odjela, a pravni odjeli zajedno s pravosudnim tijelima organizacije također će se preseliti na Floridu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osoblje Fife primilo je vijest o potezu uprave putem e-pošte u utorak, navodi AFP, a glasnogovornik Fife potvrdio je da se osoblje seli u Miami.

"FIFA je globalno upravno tijelo i neki su odjeli obaviješteni o planiranom preseljenju u novi stalni ured u Miamiju. To je u skladu s globalnom vizijom organizacije koja ima 211 saveza članica. Imamo nove urede u Miamiju i Singapuru, uz naš ured u Parizu i urede za regionalni razvoj diljem svijeta, sa sjedištem koje ostaje u Zürichu," rekao je glasnogovornik za AFP.

Miami se smatra strateškim mjestom za Fifu u svjetlu sljedećeg Svjetskog prvenstva, s obzirom na njegovu blizinu 41 savezu članici u regiji CONCACAF, koja pokriva Sjevernu i Srednju Ameriku i Karibe, te lake veze s Južnom Amerikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!