Nogomet

Portu nakon poraza u O Classicu u goste dolazi zahuktala Barcelona

Branimir Korać • srijeda, 04.10.2023.
Portu nakon poraza u O Classicu u goste dolazi zahuktala Barcelona
Foto: EPA

U drugom kolu skupine H Lige prvaka Porto dočekuje Barcelonu. Očekuje se odlična utakmica, opasni domaćin pokušat će upisati bodove koji bi ga približili prolazu skupine...

Za razliku od skupine u kojoj su Newcastle, PSG, Milan i Borussia koja je potpuno otvorena i izjednačena, skupina H ima izrazitog favorita u Barceloni, Porto kao veliki kandidat za prolaz te Šahtar i Antwerp koji su bliži borbi za treće mjesto.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom kolu sastaju se Porto i Barcelona, a domaćini su svjesni kako je ovo možda susret koji im širom otvara vrata osmine finala. U slučaju da upišu pobjedu protiv Barcelone, došli bi do šest bodova u dva kola uz jednu gostujuću pobjedu.

Porto u ovu utakmicu ulazi nakon poraza od Benfice u O Classicu, u tom susretu izgubio je 1:0, ali je i igrao od 20. minute s igračem manje i teško je reći kako bi se susret razvio da Fabio Cardoso nije tako rano morao napustiti igru.

U dvoboju protiv Barcelone, Porto će pokušati pokazati kako je taj poraz splet nesretnih okolnosti i da vrijedi više.

No, protivnik je iznimno težak i bit će jako teško ga svladati. Barcelona ove sezone bilježi odlične rezultate, odigrala je devet službenih utakmica te upisala sedam pobjeda uz dva remija.

U prvom kolu i Barcelona i Porto bili su uspješni. Barcelona je ugostila Antwerp i upisala je pobjedu s visokih 5:0, a Porto je gostovao kod Šahtara i slavio s 3:1.

Što su rekli

Sergio Conceicao, trener Porta: "Sve momčadi imaju slabosti koje se mogu iskoristiti. Moramo biti čvrsti u obrani i zatim iskoristiti Barcelonine slabosti i pobijediti. U utakmicu moramo ući s razmišljanjem da možemo do pobjede. Moramo imati samopouzdanje, ako imamo respekt prema protivniku, ne znači da ga se trebamo bojati."

Xavi, trener Barcelone: "Moramo ostaviti iza sebe ono što se ranije događalo u Ligi prvaka. Sada imamo i igrače poput Gundogana i Cancela koji su osvajali ovo natjecanje i moramo razmišljati pozitivno. Nova je sezona, nova momčad s više iskustva, moramo se nastaviti boriti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Porto, Dragao, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Nedostaju

Porto: Evanilson, Gabriel Veron, Marcano, Pepe, Zaidu (ozljede)

Barcelona: Pedri, Raphinha, De Jong (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Barcelona i Porto nisu se sastajali još od 2011. godine i Uefinog Superkupa. Barcelona je tada slavila s 2:0 golovima Messija i Fabregasa.

Prognoza

Barcelona u ovaj susret ulazi u ulozi favorita i očekuje se da je i opravda. Ipak, Porto će na svom travnjaku biti opasan protivnik.

Foto: EPA/INAKI PORTO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!