Nogomet

Legendarni Paragvajac osuo paljbu na Fifu: 'Kruha i cirkusa'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 04.10.2023.
Legendarni Paragvajac osuo paljbu na Fifu: 'Kruha i cirkusa'
Foto: EPA

Nakon objave Fife o domaćinstvu Svjetskog prvenstva 2030. godine, oglasio se legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert. Istaknuo je da Južna Amerika zaslužuje poštovanje i da je natjecanje trebalo biti u Urugvaju...

Legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert obrušio se na Fifu i Conmebol nakon objave da će Maroko, Španjolska i Portugal biti domaćini SP-a 2030. godine, te da će se tri utakmice održati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.

Igraj utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo je totalni promašaj, Južna Amerika zaslužuje poštovanje i Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti u Urugvaju. CORRUPBOL je odveo finale Copa Libertadores u Europu, a sada i u finale Svjetskog prvenstva," rekao je Chilavert, misleći na finale Copa Libertadores 2018. između River Platea i Boca Juniorsa odigrano u Madridu.

Svjetsko prvenstvo 2030. održat će se u Maroku, Portugalu i Španjolskoj, a prve tri utakmice igrat će se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju povodom obilježavanja stote obljetnice turnira koji je prvi put održan 1930. Urugvaju.

Chilavert se osvrnuo i na predsjednika Conmebola Alejandra Domíngueza koji je objavio video u kojem se vidi kako pleše.

"Gdje je Dominguez, to je totalni promašaj. Kruha i cirkusa, uskoro će svi plesati u redu", poručio je legendarni vratar koji je tijekom karijere zabio čak 67 golova.

Ljuti su i u Čileu, tamošnji mediji prepuni su burnih reakcija i optužbi zbog izostavljanja iz organizacije SP-a 2030.

"Conmebol uništio Čile", "Bomba predsjednika Conmebola", "FIFA žestoko udarila Čile," samo su neki od naslova tamošnjih medija.

Prvo Svjetsko prvenstvo održan je 1930. godine u Montevideu, a prvi naslov svjetskog prvaka ponio je Urugvaj pobijedivši u finalu Argentinu sa 4:2.

FOTO: EPA/MOAHAMED MESSARA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!