Nogomet

Argentina upisala novu pobjedu, Brazil ispustio prve bodove

HINA, Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
Argentina upisala novu pobjedu, Brazil ispustio prve bodove
Foto: EPA

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u punom su jeku. Lionel Messi igrao je za Argentinu u pobjedi protiv Paragvaja, dok je Venezuela izvukla bod protiv Brazila...

Aktualni svjetski prvak Argentina ostvarila je treću pobjedu u trećem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, pobijedivši u četvrtak u Buenos Airesu rezultatom 1:0 Paragvaj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčadi koju vodi Lionel Scaloni bio je dovoljan pogodak Nicolasa Otamendija u trećoj minuti utakmice, dok je Lionel Messi, koji je ušao u drugom poluvremenu, dvaput pogodio stativu.

Brazil je kod kuće odigrao 1:1 protiv Venezuele. Seleçao je poveo u 50. minuti nakon prekida kada je suparničku mrežu zatresao Gabriel Magalhaes. Međutim, Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja na kraju utakmice (85.) i tako natjerao Brazilce da izgubi prve bodove u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Darwin Nunez zabio je u sudačkoj nadoknadi i donio Urugvaju remi 2:2 protiv Kolumbije na gostovanju u Barranquilli nakon što su domaćini prokockali nekoliko dobrih prilika nakon vodstva od 2:1. Kolumbija je povela pogotkom Jamesa Rodrigueza u 35. minuti, Urugvaj dolazi do izjednačenja u 47. minuti, a strijelac je Matheus Olivera da bi Kolumbija opet povela pet minuta kasnije golom Mateusa Urbe.

Ekvador je uzeo prva tri boda u ovim kvalifikacijama gostujućom pobjedom 2:1 protiv Bolivije. Golove za Ekvador zabili su Kendry Paez u 45. i Rodriguez 96. minuti na asistenciju Moisesa Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju postigao je Rodrigo Ramallo.

Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Igrač ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i šest mjeseci.

Čile pobijedio Peru 2:0 pogocima Diega Valdesa iz 74. minute i autogolom Marcosa Lopeza s početka sudačke nadoknade.

Kvalifikacije za SP:
Argentina - Paragvaj 1:0
Bolivija - Ekvador 1:2
Čile - Peru 2:0
Brazil - Venezuela 1:1

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!