Automoto

Bagnaia se vratio u vodstvo u ukupnom poretku, Martina koštao pad

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Bagnaia se vratio u vodstvo u ukupnom poretku, Martina koštao pad
Foto: EPA

Francesco Bagnaia pobjednik je Velike nagrade Indonezije, čime se vratio na vrh MotoGP Svjetskog prvenstva. Iza njega je u ukupnom poretku Jorge Martin kojeg je danas koštao pad, dok je bio u vodstvu...

Talijan Francesco Bagnaia iz Ducatija pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Indonezije i vratio vodstvo u MotoGP Svjetskom prvenstvu koje je od dan ranije držao Španjolac Jorge Martin, koji je pao dok je bio na čelu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolac Maverick Vinales iz Aprilije osvojio je drugo mjesto ispred Francuza Fabia Quartararoa Yamahe na stazi Mandalika na kraju vrlo napete utrke koja je imala više dramatičnih događaja.

Martin je dan ranije, nakon novog uspjeha u sprintu, četvrtog uzastopnog, smijenio Bagnaiju s mjesta lidera Svjetskog prvenstva. U nedjelju se činio na dobrom putu do pobjede, no u 14. krugu, kada je bio tri sekunde ispred svojih progonitelja, napravio je pogrešku i pao.

Bagnaia, koji ponovno preuzima mjesto lidera, uspio je pobijediti startajući s 13. pozicije. Tako se vratio na vrh poretka vozača s 346 bodova, s Martinom (328) na drugom i Bezzecchijem (283) na trećem.

?Samo 14 vozača od 21 završilo je Grand Prix nakon padova, posebice šesterostrukog MotoGP svjetskog prvaka Marca Marqueza, koji bi ipak želio donijeti posljednji uspjeh Hondi prije odlaska sljedeće sezone u Ducati-Gresini. Sljedećeg tjedna je VN Australije.

FOTO: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!