Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti tijesno poražene na startu kvalifikacijskog turnira u Rumunjskoj

Branimir Korać • utorak, 24.10.2023.
Odbojkašice Mladosti tijesno poražene na startu kvalifikacijskog turnira u Rumunjskoj
Foto: FaH

Zagrebačka Mladost nije uspjela uzvratiti Belgijkama za poraz na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu. Asterix Avo ponovno je bio bolji, ovaj put s 3:2 u setovima...

Asterix Avo iz Beverena ponovno je bio koban za zagrebačku Mladost. Na početku posljednje runde kvalifikacija za Ligu prvakinja, na turniru koji se igra u rumunjskom Blaju, Asterix je slavio s 3:2.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naravno, još uvijek nije sve izgubljeno, prve dvije ekipe s ovog kvalifikacijskog turnira prolaze u Ligu prvakinja, a druge dvije idu u CEV kup. Osim Asterixa i Mladosti, tu su još i Brno i domaća Alba Blaj.

Belgijke su bolje otvorile meč, u Zagrebu su protiv Mladosti slavile s 3:0 i nastavile su u tom ritmu te uzele prvi set s 25:19.

Međutim Mladost u Zagrebu nije odigrala dobro, vrijedila je više od prikazanog i to je počela pokazivati u drugom setu. Njega je uzela s 25:21 i tako poravnala na 1:1.

Treći set bio je loš, tu su Zagrepčanke imale crnu rupu od 12:10 do 19:10 i potonule u visoki zaostatak te uvjerljivo izgubile taj set.

Belgijke su došle nadomak pobjede, u četvrtom setu vodile su s 24:21, ali Mladost je napravila seriju 5:0 i izborila odlučujući peti set.

Tamo je Asterix ponovno bio bolji, uzeo je set s 15:9 te upisao prvu pobjedu na turniru u Rumunjskoj. Kod Mladosti je najučinkovitija bila Andrea Mihaljević s 15 poena.

U drugom kolu Mladost već sutra od 19 sati igra protiv Albe Blaj, ekipe koja dominira u Rumunjskoj, a prošle sezone je igrala finale CEV kupa i izgubila od talijanskog Scandiccija.

Kvalifikacije za Ligu prvakinja, prvo kolo:
Asterix Avo - Mladost Zagreb 3:2 (25:19, 21:25, 25:13, 24:26, 15:9)

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!