Nogomet

Bielsa: 'Osmicu u nogometu je najteže pronaći, to je Modrić'

Branimir Korać • utorak, 05.12.2023.
Bielsa: 'Osmicu u nogometu je najteže pronaći, to je Modrić'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa pohvalno se izrazio o Luki Modriću proglasivši ga igračem koji je pojam osmice kakvu on preferira...

Svestranih igrača sredine terena sve je teže pronaći, sve je više onih koji se odlično snalaze na jednoj poziciji, ali puno lošije na drugoj. Marcelo Bielsa upravo Luku Modrića vidi kao igrača koji opisuje njegovo poimanje nogometne "osmice".

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Osmicu je najteže za pronaći, to je Modrić. Onaj koji se brani kao šestica i napada kao desetka. Ovo je ključna pozicija u nogometu, jer osmica može postati krilo, može igrati na obrambenoj poziciji i može postati napadački veznjak. U momčadi bih volio imati braniče koji mogu igrati defanzivnog veznog i defenzivne vezne koji mogu igrati kao osmice, svestrane igrače", rekao je Bielsa.

Bielsa je objasnio kakve igrače preferira u momčadi te koje su njihove karakteristike.

"Biram igrače za posjed, a ne za oduzimanje lopte, jer ako stavite igrača s karakteristikama osmice na šesticu, momčad će poboljšati posjed. 80 posto glavne aktivnosti šestice je osvajanje lopte, a 20 posto posjed, a igrača koji će zauzeti ovu poziciju biram za statistiku koja će utjecati na 20 posto, dok ih on neće koristiti u preostalih 70-80 posto. Ali uvjeren sam da što je bolji posjed, to ćemo manje vremena potrošiti na vraćanje lopte."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!