Nogomet

Urawa izborila plasman u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva

Mario Borko • petak, 15.12.2023.
Urawa izborila plasman u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA

Prvaci azijske Lige prvaka u završnici susreta došli su do pobjede, 1:0, nad prvacima Sjeverne Amerike i tako izborili polufinalni susret FIFA Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva gdje ih u utorak očekuje engleski Manchester City...

Prvi četvrtfinalni susret FIFA Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva odigrali su meksički Club Leon i japanski Urawa Red Diamonds, a u vrlo izjednačenoj utakmici prvaci Azije bili su uspješniji i pogotkom Nizozemca Alexa Schalka u 78. minuti slavili s 0:1.

Igraj na Dinamo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Prince Abdullah Al-Faisal Sports City stadionu u saudijskom Jeddahu u utakmici koja je trajala gotovo 100 minuta pobjedu je naposljetku odnijela ekipa Urawe iz Japana. Gledali smo izjednačen susret bez puno pravih prilika. Japanci su bolje otvorili susret, ali do kraja poluvremena ekipa Club Leona je bila ta koja je dominirala u posjedu, iako bez neke izgledne prilike.

U nastavku su 'Crveni vragovi' iz Saitame dominirali i u 78. minuti stigli do vodstva preko Alexa Schalka koji se nakon akcije s desne strane i asistencije Josea Kantea našao u situaciji jedan na jedan i uspio provući loptu ispod vratara Rodolfa Cote što se u konačnici pokazalo dovoljnim za plasman u polufinalne. Nekoliko minuta kasnije William Tesillo je dobio drugi žuti, isključujući karton, te je prije vremena morao napustiti igru, što je Japancima olakšalo posao u završnici.

Urawa se tako u svom trećem nastupu po drugi puta plasirala u polufinalne ovog natjecanja, a prvi puta im je to uspjelo 2007. godine kad ih je u toj fazi turnira pobijedio Milan s 1:0. U utorak će 'Crveni' preko aktualnih prvaka Europe, Manchester Citya, tražiti plasman u svoje prvo finale.

Svjetsko klupsko prvenstvo:
Leon - Urawa Red Diamonds 0:1

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!