Nogomet

Rusi ipak odustali od prelaska u Azijsku nogometnu federaciju

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 20.12.2023.
Rusi ipak odustali od prelaska u Azijsku nogometnu federaciju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je UEFA suspendirala Ruski nogometni savez zbog invazije na Ukrajinu, Rusi su najavili kako će se prebaciti u Azijsku nogometnu federaciju, međutim od toga su ipak odustali...

Ruski nogometni savez (RFU) glasovao je protiv prelaska iz Uefe u u Azijsku federaciju, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

FIFA i UEFA su odlučile u veljači 2022. da će sve ruske momčadi, bilo nacionalne ili klupske, biti suspendirane iz sudjelovanja u njihovim natjecanjima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Čelnik RFU-a Aleksander Djukov je krajem prošle godine izjavio kako Rusija razmišlja o pridruživanju Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC).

"Raspravljalo se o pitanju prelaska u AFC. Jednoglasno smo glasali protiv jer nema jamstava Fife", citirala je u srijedu novinska agencija RIA člana odbora RFU-a Mihaila Gerškoviča. "Odlučili smo nastaviti kontakte s Uefom, pogotovo jer ima napretka. Da vidimo kako će se situacija razvijati sljedeće godine."

FIFA i UEFA su posljednjih mjeseci ublažile ograničenja za ruske mlade momčadi. UEFA je u rujnu rekla da "djeca ne bi trebala biti kažnjena za djela čija odgovornost leži isključivo na odraslima".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!