Nogomet

FIFA i CONMEBOL zaprijetili Brazilu suspenzijom zbog miješanja politike u rad Saveza

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.12.2023.
FIFA i CONMEBOL zaprijetili Brazilu suspenzijom zbog miješanja politike u rad Saveza
Foto: Damir Senčar/HINA

Brazilski nogometni savez dobio je ozbiljno upozorenje uoči predsjedničkih izbora koje je planirao održati u siječnju. Tu bi se mogao naći u velikim problemima jer FIFA i CONMEBOL to smatraju kao miješanje politike u rad Saveza...

Sve je počelo odlukom Suda u Riju o smjeni aktualnog predsjednika Ednalda Rodriguesa i ljudi koje je postavio u Savez i to zbog nepravilnosti prilikom izbora.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

FIFA i CONMEBOL sudsku intervenciju smatraju jednako kao i miješanje politike u rad Saveza stoga su poručili kako se novi izbori ne smiju održati u siječnju kako je predviđeno i prijete Brazilu suspenzijom.

U pismu Brazilskom nogometnom savezu, FIFA poručuje kako je suspenzija svakako jedna od mogućih sankcija.

"FIFA neće imati nikakvu drugu opciju nego pokrenuti istragu pred svojim tijelima, a odluka može dovesti do suspenzije. Brazilski nogometni savez mogao bi biti suspendiran i izgubiti sva prava, a to znači da brazilske reprezentacije i klubovi ne bi mogli sudjelovati na bilo kojoj razini međunarodnih natjecanja sve dok je ta suspenzija na snazi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.12.2023. u 18:25
    ma treba vas ukinuti i smjestiti u dugogodišnji »odmor« … koja perverzija da se uopće tim spodobama dopustilo da oni mogu određivati tko se smije ili ne smije suprotstaviti korupciji, i to desetljećima. svi su postali taoci pohlepnih zločinaca.
    cameosis