Rukomet

Damir Bičanić: 'Usudio bih se reći da je Zvonimir Srna naš najkompletniji igrač'

Mario Borko • petak, 05.01.2024.
Damir Bičanić: 'Usudio bih se reći da je Zvonimir Srna naš najkompletniji igrač'
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Nakon uspješno apsolvirane utakmice protiv Crne Gore, hrvatskim rukometašima sada slijedi posljednja provjera uoči Europskog prvenstva protiv Slovenije. Sportski direktor Zagreba Damir Bičanić i trener Zagrebaša Andrija Nikolić iznijeli su svoje viđenje pobjede protiv Crnogoraca i očekivanja koja imaju od nadolazećeg prvenstva...

Hrvatska je na posljednja tri velika natjecanja ostajala bez medalje, a na Olimpijske igre nije se ni kvalificirala. Iz tog je razloga nad izbornikom Goranom Perkovcem, uoči njegovog prvog velikog natjecanja, ogroman pritisak. U prvoj pripremnoj utakmici svladana je Crna Gora, a delegacija, najtrofejnijeg hrvatskog kluba Zagreba predvođena sportskim direktorom Damirom Bičanićem i trenerom Andrijom Nikolićem, gostovala je u emisiji HRT-a i dala svoje viđenje situacije.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Damir Bičanić koji je za reprezentaciju igrao preko 15 godina u ožujku prošle godine preuzeo je funkciju sportskog direktora Zagreba. Bivši reprezentativac svjestan je da pripremne utakmice nisu i ne mogu biti odraz pravog stanja stvari, ali istaknuo je jednog igrača: "Mogli smo vidjeti određene igrače, određene uloge. Zvonimir Srna je odigrao fenomenalnu utakmicu, u velikom dijelu utakmice je vukao reprezentaciju."

Zvonimir Srna jedan je od najboljih igrača Zagreba u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Zagrebaši su u Europi napravili veliki iskorak u odnosu na prošlih nekoliko sezona, a nećak nekadašnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije prenio je dobre igre iz kluba i u reprezentaciju.

"Razvio se u vrhunskog igrača, mislim da je u ovom trenutku, usudio bih se reći, naš najkompletniji igrač. Ne govorim o Zagrebu, već o reprezentaciji. Igra trojku u obrani na jako visokom nivou. U napadu je također pokazao da može puno napraviti, da može biti golgeter, asistent te da u najbitnijim trenucima može rješavati utakmicu. U dobrom je zaletu i po meni bi mogao biti iznenađenje prvenstva", pomalo je iznenadio svojom izjavom Bičanić te dodao:" Ima veliko srce, kompletan igrač koji može biti hit igrač na ovom prvenstvu."

Trener Zagreba Andrija Nikolić vjeruje da Srna može još i bolje, a dao je i svoje viđenje utakmice: "Pripremne utakmice ne odaju pravi dojam, ne pokazuju sve, sigurno da i izbornik nešto skriva prije početka Eura, nedostajali su i igrači zbog povreda. Mislim da smo dobri i da možemo očekivati dobar rezultat."

Rezultat koji će Hrvatska postići na Europskom prvenstvu bit će uvelike determiniran prvom utakmicom protiv Španjolske. Austrija i Rumunjska nisu elitna razina i iako ih treba ozbiljno shvatiti protiv njih su bodovi već unaprijed upisani. Ako Hrvatska ne uspije pobijediti Španjolce na startu izvjesno je da će za prolaz u polufinale morati pobijediti sve utakmice do kraj. Između ostalih domaćina Njemačku i "crnu mačku" Francusku, a ni u tom slučaju polufinale ne bi bilo zagarantirano.

"Prva je utakmica najbitnija na cijelom prvenstvu. Ta dva boda ne da su samo bitna zbog dva boda protiv izravnog konkurenta, već usmjerava stanje ekipe i moral. Španjolci su poznati kao nacija koja najviše njeguje rukometnu taktiku, a njihov izbornik Jordi Ribera je najbolji trener, znam da će nas secirati do u najsitnije detalje", analizirao je Španjolce Bičanić.

Nikolić očekuje Hrvatsku u borbi za medalju, a Bičanić ističe da je reprezentacija sjajno pokrivena na svim pozicijama i da bi ovo moralo biti prvenstvo Luke Cindrića koji će, uz podršku Domagoja Duvnjaka u obrani, preuzeti glavne konce igre i vratiti Hrvatsku tamo gdje pripada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!