Vodeni sportovi

Bijač: 'Španjolsku je jako teško pobijediti dva puta na istom turniru, ali imat ćemo šanse'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 15.01.2024.
Bijač: 'Španjolsku je jako teško pobijediti dva puta na istom turniru, ali imat ćemo šanse'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva pobijedivši Mađarsku 11:8. Pridružile su se tako 'Barakude' u finalu favoriziranim Španjolcima, a kapetan Marko Bijač vjeruje da Hrvatska ovakvom igrom može do zlata...

Sjajno su izgledali hrvatski vaterpolisti u pobjedi protiv Mađara te je teško izdvojiti pojedinog igrača najzaslužnijeg za pobjedu. Svoj obol pobjedi sjajnim obranama i postavljanjem dao je i vratar Marko Bijač. Kapetan hrvatske reprezentacije zadovoljan je igrom vlastite momčadi, a smatra i da je zasluženo slavila protiv Mađarske:

Igraj na utakmice EP u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bili smo strpljivi i borili smo se cijelu utakmicu i u četvrtoj četvrtini smo uspjeli slomiti otpor Mađara. Bila je iznimno teška utakmica, oni su unatoč tome što nisu u kompletnom sastavu sjajna ekipa, prepuna fantastičnih talenata, što su i pokazali tijekom cijelog prvenstva. Ipak mislim da smo mi zasluženo u finalu."

Kapetan Hrvatske nije zaboravio pohvaliti i igrača više s tribina, a sjajnoj podršci domaće publike nada se i u finalu:

"Podrška s tribina je zaista predivna iz utakmice u utakmicu, sve je bolje i bolje tako da se nadam da ćemo i u finalu imati jednako dobru podršku, ako ne i bolju."

Bijač ne skriva da je Španjolska veći favorit za osvajanje turnira, no smatra i da će 'Barakude' s dobrom pripremom i igrom stvoriti vlastite šanse:

"Jako će teško biti protiv Španjolske. Teško je njih pobijediti, pogotovo dva puta na istom turniru što se čini nemoguće. Sigurno da ćemo s ovakvom igrom i agresivnošću i mi imati svoje šanse. Treba se odmoriti večeras i od sutra ih početi analizirati. Oni su kvalitetom možda i najjači na ovom turniru, ali mislim da ćemo imati svoje šanse ukoliko budemo na ovom nivou i ispravimo neke greške."

Finale između 'Barakuda' i 'Furije' odigrat će se 16. siječnja s početkom u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!