Košarka

Bivši igrač Cedevite Duje Dukan pronašao angažman u Austriji

Filip Mihoković • utorak, 16.01.2024.
Bivši igrač Cedevite Duje Dukan pronašao angažman u Austriji
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Duje Dukan postao je novi igrač austrijskog IMMOunited dukes Klosterneuburga nakon što je posljednji angažman imao u nizozemskom Landstede Hammers Zwolleu....

Duje Dukan u svojoj karijeri igrao je za Cedevitu, Estudiantes i Castello u Španjolskoj, Sacramento Kingse u NBA-u te za OKC Blue, Indiana Mad Antse, Stockton Kingse, Windy City Bullse i Capital City Go-Go u NBA G ligi. Prije dolaska u nizozemske Landstede Hammerse odigrao je sezonu u španjolskom Caseresu, a sada će pojačati redove austrijskog Klosterneuburga.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dukan je rođen u Splitu no, već s deset mjeseci starosti napušta domovinu te odlazi u Sjedinjene Američke Države gdje je njegov otac dobio posao skauta Chicago Bullsa. U razdoblju od 2010. do 2015. godine igrao je sveučilišnu košarku za Wisconsin, a nakon toga iskorištava priliku igranja za Sacramento Kingse u NBA ljetnoj ligi kada je zaradio i profesionalni ugovor.

Nakon dužeg perioda igranja u NBA G ligi Dukan 2019. godine odlazi u Španjolsku gdje je proveo sljedeće tri godine igrajući za Estudiantes i Castello. U posljednjoj sezoni za Landstede Hammerse ostvario je prosječan učinak od 15.1 poena, 5.3 skoka i 1.1 asistencije, a s nizozemskom momčadi izborio je i finale Kupa.

Dukan ne može dočekati da zaigra za Vojvode:

"Jako sam uzbuđen što se pridružujem Dukesima i želim doprinijeti uspješnoj sezoni koju su već imali. Moji ciljevi su poboljšati se pojedinačno i da kao momčad rastemo i igramo svoju najbolju košarku na kraju sezone, nadam se da će to dovesti do osvajanja prvenstva. Igram vrlo svestrano i timski sam igrač. Jedva čekam da počnem s radom."

Svoje zadovoljstvo novom igračkom akvizicijom nije skrivao niti trener Dukesa, Damir Železnik:

Jako sam sretan što smo uspjeli dovesti Duju u Klosterneuburg. On je svestrani igrač koji će nas svojom svestranošću učiniti jačima i u napadu i u obrani. Ima puno iskustva i sigurno će nam biti ogromna podrška do kraja sezone."

Klosterneuburg je s iskusnim 32-godišnjakom za vlastite standarde dobio kvalitetno pojačanje za ostatak sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!