Nogomet

Jordan preokretom u sudačkoj nadoknadi izbacio Irak s Azijskog kupa

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 29.01.2024.
Jordan preokretom u sudačkoj nadoknadi izbacio Irak s Azijskog kupa
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Reprezentativci Jordana izborili su prolaz u četvrtfinale Azijskog kupa nakon štoo su u osmini finala eliminirali Irak. Iračani su vodili do 95. minute, ali nisu na kraju slavili...

Jordan je prošao u četvrtfinale Azijskog prvenstva nakon što je s dva pogotka u nadoknadi vremena osigurao pobjedu od 3:2 nad Irakom, čiji je napadač i najbolji strijelac turnira Aymen Hussein isključen zbog pretjeranog slavlja golova u ponedjeljak.

Igraj na utakmice Azijskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dok je Iraku izgledalo suđeno da uđe u posljednjih osam, Jordanac Yazan Al-Arab izjednačio je u 95. prije nego što je Nizar Al-Rashdan zabio dvije minute kasnije veličanstvenim pokušajem iz daljine koji je slomio srca Iračana. Jordan je poveo u prvom poluvremenu preko Yazana Al-Naimata, koji je slavio sa svojim suigračima sjedeći na travnjaku i pretvarajući se da jede obrok.

Irak je uzvratio u 68. kada je Saad Natiq glavom pogodio iz kornera prije nego što je Hussein zabio osam minuta za vodstvo Iračana. Radost zbog postizanja šestog pogotka na turniru brzo se pretvorila u šok kada mu je sudac dao drugi žuti karton zbog pretjeranog slavlja nakon što je napadač oponašao Jordanove igrače i sjeo na travnjak, pretvarajući se da sam jede.

Jordan će u četvrtfinalu igrati s debitantima na turniru Tadžikistanom kojeg vodi hrvatski stručnjak Petar Šegrt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!